Αθήνα

21 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ανησυχία αλλά και καρφιά από το Κρεμλίνο για τις σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ήξεις αφήξεις οι δηλώσεις του Κρεμλίνου που εκφράζει μεν την ανησυχία του για τις σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου εκφράζει το Κρεμλίνο και ευελπιστεί ότι η σοφία θα θριαμβεύει, αλλά διαμηνύει ότι τα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν, χωρίς ωστόσο να διασαφηνίζει ποια είναι.

“Είναι βέβαια φυσικό να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και με μεγάλη ανησυχία το πώς εξελίσσονται οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αυτό μας ανησυχεί” δήλωσε την Τρίτη (16.10.2018) ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Παράλληλα ο ίδιος συνεχίζοντας είπε: “Ελπίζουμε ότι παρ’ όλα αυτά η σοφία θα θριαμβεύσει, όμως την ίδια στιγμή ελπίζουμε ότι όλα τα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα ληφθούν υπ όψιν”.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν διευκρίνισε τι είχε υπ’ όψιν όταν μιλούσε για τα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά είπε: “Όσον αφορά στα συμφέροντα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, η ίδια η Εκκλησία πρέπει να δώσει διευκρινίσεις. Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στις εκκλησιαστικές υποθέσεις” διευκρίνισε ο Πεσκόφ, Ωστόσο παρατήρησε ότι εφόσον η ορθοδοξία “είναι μια από τις βασικές θρησκείες στην Ρωσία, τότε είναι φυσικό εμείς να μην αδιαφορούμε για το πώς εξελίσσονται οι σχέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τις άλλες εκκλησίες”.

Send this to a friend