Αθήνα

6 oC

ελαφρές νεφώσεις

Κύπρος: Εχουμε πληροφορίες ότι η Τουρκία υπέκλεψε μελέτες για το τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως υπάρχει πιθανότητα η Τουρκία να έχει υποκλέψει στοιχεία για το τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως υπάρχει πιθανότητα η Τουρκία να έχει υποκλέψει στοιχεία για το τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο Κυριάκος Κούσιος μίλησε στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι στον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η Τουρκία συγκλίνει προς την κατεύθυνση της εξαγωγής του συμπεράσματος ότι διέθετε μελέτες με στοιχεία για το συγκεκριμένο τεμάχιο. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν υπάρχει ούτε υπόνοια ούτε ανησυχία ότι ΕΝΙ και TOTAL έδωσαν στοιχεία στους Τούρκους.

Υποστήριξε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν επιχειρεί ούτε να απομονώσει ούτε να προκαλέσει την Τουρκία αναφέροντας ότι η υπογραφή East Med αλλά και του East Med Gas Forum είναι συνεργασίες ανοικτές προς την Τουρκία αλλά και οποιαδήποτε άλλη χώρα επιθυμεί να συμμετέχει σε αυτές. «Προσπαθούμε να πείσουμε την Τουρκία ότι πρέπει να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες».

Αναφορικά με τη στάση των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος της κυπριακής κυβέρνησης δήλωσε ότι η Λευκωσία είναι ικανοποιημένη από την πολιτική των ΗΠΑ και σημείωσε ότι στην ΕΕ «υπάρχει διστακτικότητα και αναποφασιστικότητα στην υλοποίηση αποφάσεων του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Σημειώνεται ότι το θέμα αποκάλυψε η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Send this to a friend