Αθήνα

 

26 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Η Βασιλική από την Καλαμάτα: Η ζωή και το έργο της σπουδαίας Κικής Δημουλά
eva kaili 1

ΔΙΕΘΝΗ

La Repubblica για Qatargate: Η Καϊλή εκτελούσε τις εντολές του Παντσέρι μέσω του Τζιόρτζι

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Qatargate την Εύα Καϊλή κάνει η La Repubblica αναφέροντας πως η ευρωβουλευτής “παραδέχτηκε ότι γνώριζε για το κύκλωμα με μίζες που περιστρεφόταν γύρω από τον Τζιόρτζι και τον Παντσέρι”.

Δείτε επίσης

 Καιλή 1 1200x700
Εύα Καϊλή: Πάει να διορθώσει την αρχική γκάφα της! «Υπέθετα ότι υπήρχαν βαλίτσες με χρήματα»

“Είναι αλήθεια, ήξερα για τις δραστηριότητες του κ. Παντσέρι. Και ήξερα ότι υπήρχαν βαλίτσες γεμάτες χρήματα στο σπίτι μου” είναι χαρακτηριστικά η δήλωση που μεταφέρει η ιταλική εφημερίδα.

Μετά τη σύλληψη του Τζιόρτζι, η Εύα Καϊλή φαίνεται να “προσπάθησε να προειδοποιήσει τον Παντσέρι και δύο ευρωβουλευτές για την παρούσα έρευνα”. Σε αυτό το πλαίσιο, προσθέτει η ιταλική εφημερίδα “η επ’ αυτοφώρω μορφή του εγκλήματος (εύρεση των χαρτονομισμάτων στο σπίτι) και η προσπάθεια αλλοίωσης των αποδεικτικών στοιχείων (φυγή του πατέρα της και ειδοποίηση τριών ατόμων για την έρευνα) έπεισαν τους Βέλγους να συλλάβουν” την Εύα Καϊλή. Κάτι το οποίο, σύμφωνα με τη La Repubblica, εξηγεί το “γιατί αποφασίστηκε η σύλληψή της, η οποία δεν είχε αρχικά προγραμματιστεί“.

“H Καϊλή κατηγορείται ακόμη ότι παρενέβη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Κατάρ και κατόπιν οδηγιών του Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να τις έδινε τις εντολές, σύμφωνα με την εισαγγελία, μέσω του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι“, γράφει ακόμα η Repubblica και προσθέτει πως “εξ ου και η απόφαση των δικαστών να την συλλάβουν”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η Εισαγγελία “επιμένει, τουλάχιστον προς το παρόν, πως πιθανόν να είναι πεπεισμένοι ότι η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι δεν έχουν πει ακόμα όλα όσα γνωρίζουν”. Όπως συμπληρώνει η Repubblica “επειδή είναι πεπεισμένοι ότι η Ελληνίδα βουλευτής βρίσκεται στο επίκεντρο, ίσως παρά την θέλησή της, ενός λαμπρού σχεδίου της κλίκας Παντσέρι”.

Η ιταλική εφημερίδα καταλήγει πως “στην ανασυγκρότηση που έκαναν πρώτα οι βελγικές υπηρεσίες και στη συνέχεια οι ερευνητές στις Βρυξέλλες, υποστηρίζεται ότι η ομάδα “επένδυσε” στην Καϊλή με πλήρη επίγνωσή τους”. “Προκειμένου να υποστηρίξουν τα συμφέροντα του Μαρόκου και του Κατάρ”, γράφει η La Repubblica “οι Παντσέρι και Τζιόρτζι επηρέασαν τους διορισμούς των μελών της επιτροπής, καθώς και της αντιπροέδρου”.

Στην ανάκριση ο Παντσέρι, που συνελήφθη στο διαμέρισμά του στις Βρυξέλλες με περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει εν μέρει τη συμμετοχή του στην υπόθεση.

«Καταγγέλλει τον ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα ως δικαιούχο των «δώρων» από το Κατάρ», γράφει ο ανακριτής για τον Παντσέρι. Ο Ιταλός «εν μέρει ομολόγησε τα γεγονότα» της διαφθοράς και των παρεμβάσεων προς όφελος του Κατάρ και του Μαρόκου και είπε ότι «δώρα» δέχτηκε και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα. Κάτι που διαψεύδει ο ίδιος.

Σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα για να σχολιάσει την κατηγορία του Πατσέρι, εκείνος απάντησε ότι «ο κ. Ταραμπέλα δεν έχει λάβει δώρα από κανέναν», σημείωσε ο δικηγόρος συμπληρώνοντας ότι «δεν επηρεάστηκε για να πάρει αποφάσεις ή να πάρει θέσεις».

Ροή Ειδήσεων

limeniko soma

06/06/2023 | 19:58

Νεκρός εντοπίστηκε ο Αμερικανός χειριστής γιοτ στα ανοιχτά της Λήμνου

06/06/2023 | 19:45

Τραγωδία στην Καβάλα: Αυτός είναι ο 17χρονος μαθητής που καρφώθηκε με τη μηχανή του σε απορριμματοφόρο

06/06/2023 | 19:44

Ελένη Βιτάλη για Λευτέρη Πανταζή: «Νόμιζε ότι μπορεί να μου προτείνει ό,τι ήθελε – Του λέω: εσύ την έχεις δει περίεργα»
papadakis

06/06/2023 | 19:37

Γιώργος Παπαδάκης για τον γιο του: «Τι να έρθει να κάνει στον ΑΝΤ1; Eίμαι εγώ»

06/06/2023 | 19:24

Στον Κοκλώνη το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Open

06/06/2023 | 19:21

Πέθανε ο Γιάννης Φλωρινιώτης
screenshot 2023 06 06 191421

06/06/2023 | 19:14

SOS για την Αρκτική: «Μπορεί να μην έχει θαλάσσιους πάγους τον Σεπτέμβριο ήδη από το 2030»

06/06/2023 | 19:11

Θεσσαλονίκη: Δώρο ζωής για δύο άντρες η μεταμόσχευση νεφρών ενός 75χρονου

06/06/2023 | 18:57

Ηράκλειο: Την Παρασκευή η απολογία του 36χρονου που μαχαίρωσε την αρραβωνιαστικιά του

06/06/2023 | 18:52

Με εντολή του Τσίπρα μέλη της Εκλογικής Επιτροπής βρέθηκαν στην Κω μετά τον θάνατο της 63χρονης γυναίκας

06/06/2023 | 18:41

Κολωνός: Προφυλακίστηκαν οι 7 από τους 8 κατηγορούμενους για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

06/06/2023 | 18:35

Δίκη για το Μάτι: «Νοθεύτηκε το βιβλίο πτήσεων» κατέθεσε αξιωματικός της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων
screenshot 3

06/06/2023 | 18:24

Κως: Στο πάρτι γενεθλίων της εγγονής της «έσβησε» η 63χρονη – «Δεν υπήρχε ασθενοφόρο, την φόρτωσαν σαν σακί με πατάτες»

06/06/2023 | 18:21

Καλομοίρα: Όταν στεναχωριέμαι κλαίω και κάνω «20 λεπτά κηδεία», μετά το ξεπερνάω

06/06/2023 | 18:08

Σπύρος Μαρτίκας: Αποκάλυψε ποιος παίκτης επιτέθηκε σε cameraman του Survivor – «Δεν παίχτηκε ποτέ αυτό»
filaki
Αθωώθηκε για τους θανάτους των 4 παιδιών της μετά από 20 χρόνια στη φυλακή
screenshot 2023 06 05 073826
Ισραήλ: «Πολεμικό συμβούλιο» συγκάλεσε ο Νετανιάχου για «προληπτικά μέτρα» έναντι του Ιράν
pens
ΗΠΑ: Ο Μάικ Πενς υποψήφιος πρόεδρος το 2024 απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ
ukraine ydata 060623
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πνίγεται» η Χερσώνα μετά από ανατίναξη φράγματος – Ισχυρές εκρήξεις και τεράστιος όγκος νερού ρέει ανεξέλεγκτος
papas fragkiskos 060623
Πάπας Φραγκίσκος: Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο – Ποια η κατάσταση της υγείας του
papas fragkiskos2 060623
Πάπας Φραγκίσκος: Καθησυχαστικά τα νεότερα για την υγεία του