• Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου
  • 22:11

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Λευκός Οίκος: Ανακαίνιση δια χειρός Μελάνιας με αρκετό... χρυσό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Μελάνια Τραμπ παρουσίασε την Παρασκευή την ανακαίνιση του Λευκού Οίκου στους επισκέπτες της, που βρέθηκαν εκεί για το δεύτερο επίσημο κρατικό δείπνο του Ντόναλντ Τραμπ από την στιγμή που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ.

Η Μελάνια Τραμπ παρουσίασε την Παρασκευή την ανακαίνιση του Λευκού Οίκου στους επισκέπτες της, που βρέθηκαν εκεί για το δεύτερο επίσημο κρατικό δείπνο του Ντόναλντ Τραμπ από την στιγμή που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ.

Προσωπικές επιλογές της οι νέοι υφασμάτινοι τοίχοι στο Κόκκινο Δωμάτιο, οι καινούριες κουρτίνες στο Πράσινο Δωμάτιο και τα ανακαινισμένα έπιπλα στο Μπλε Δωμάτιο. Κι αυτά είναι μόνο μερικά από τα έργα ανακαίνισης που έχει επιβλέψει η Μελάνια Τραμπ στο ιστορικό κτίριο της οδού 1600 Pennsylvania Ave., θέλοντας να του δώσει έναν αέρα πνοής διατηρώντας ωστόσο, τον μουσειακό του χαρακτήρα. 

Την Παρασκευή οι πρώτοι καλεσμένοι είδαν από κοντά την δουλειά της Μελάνια Τραμπ. «Αυτά τα δωμάτια θα πρέπει πάντα να δείχνουν σε εξαιρετικά καλή κατάσταση και είχαν πολλά προβλήματα, είχαν ξεθωριάσει τα υφάσματα, οπότε έπρεπε να γίνει αυτό το έργο της ανακαίνισης» δήλωσε ο ΜακΛόριν.

Η Πρώτη Κυρία, μεταξύ των εργασιών που έκανε, ήταν να σχεδιάσει ένα νέο χαλί για την Αίθουσα Διπλωματικής Υποδοχής, καθώς οι πολλοί περαστικοί είχαν διαβρώσει το χαλί, σύμφωνα με τον ΜακΛόριν. Το νέο χαλί έχει ένα περίγραμμα που δείχνει τα λουλούδια των 50 κρατών των ΗΠΑ, μια πινελιά που πρόσθεσε η Μελάνια Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος ανανέωσε επίσης τις κουρτίνες στο Πράσινο Δωμάτιο αλλάζοντας το υλικό από την πίσω στην μπροστά πλευρά, εξαλείφοντας το κόστος και την ανάγκη αντικατάστασης ολόκληρων των κουρτινών, πρόσθεσε ο ΜακΛόριν.

Και δεν είναι η μόνη ανακαίνιση που έκανε η Μελάνια. Πέρυσι, η κυρία Τραμπ επέστρεψε στο Μπλε Δωμάτιο αρκετά ανακαινισμένα κομμάτια από ένα ιστορικό σετ επίπλων 53 τεμαχίων γνωστό ως Bellange.

Άλλες εργασίες συντήρησης ήταν οι ξύλινες και ορειχάλκινες επενδύσεις καθώς και ο φωτισμός στο ασανσέρ που μεταφέρει τον Αμερικανό πρόεδρο από και προς τα ιδιωτικά διαμερίσματα. Και το επόμενο σχέδιο; Η νέα ταπετσαρία στις καρέκλες και τα παγκάκια στην γεμάτη κόσμο αίθουσα διπλωματικής υποδοχής.

Επίσης η Μελάνια Τραμπ ανακαίνισε το μπόουλινγκ που χρονολογούνταν από την εποχή της προεδρίας του Νίξον και είχε ανακαινιστεί για τελευταία φορά το 1994 από τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Μάλιστα, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μπόουλινγκ της Αμερικής είχε πληρώσει για την ανακαίνιση.

Send this to a friend