Αθήνα

27 oC

αίθριος καιρός

Μαλαισία: 16χρονη αυτοκτόνησε μετά από δημοσκόπηση που έκανε στο Instagram

Σάλο έχει προκαλέσει στη Μαλαισία η είδηση της αυτοκτονίας μίας 16χρονης έφηβης, μετά από δημοσκόπηση που έκανε στο Instagram. Το «δίλημμα» της δημοσκόπησης ήταν ζωή ή θάνατος.

Σάλο έχει προκαλέσει στη Μαλαισία η είδηση της αυτοκτονίας μίας 16χρονης έφηβης, μετά από δημοσκόπηση που έκανε στο Instagram. Το «δίλημμα» της δημοσκόπησης ήταν ζωή ή θάνατος.

Οι Αρχές κλήθηκαν από βουλευτές να ερευνήσουν τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες μία έφηβη αυτοκτόνησε μετά από δημοσκόπηση που έκανε μεταξύ των φίλων της στο Instagram, για το αν θα πρέπει να βάλει τέλος στη ζωή της ή όχι.

Η αστυνομία του Σαραούακ στην ανατολική Μαλαισία ανακοίνωσε ότι ένα 16χρονο κορίτσι, του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, έκανε μια δημοσκόπηση στο Instagram, θέτοντας το ερώτημα: «Πολύ σοβαρό, βοηθήστε με να επιλέξω Ζ/Θ», λίγες ώρες πριν πηδήξει από την ταράτσα κτιρίου στις 13 Μαΐου.

«Σύμφωνα με στενή φίλη του θύματος, τα αρχικά Ζ/Θ σήμαιναν “Ζωή/ Θάνατο”», επεσήμανε ο αστυνομικός Αϊντίλ Μπολχασάν, σύμφωνα με την εφημερίδα The Borneo Post. Το 69% των φίλων του κοριτσιού στο Instagram επέλεξαν το «Θ», πρόσθεσε.

Ο Ραμκαρπάλ Σινγκ, δικηγόρος και μέλος του κοινοβουλίου, δήλωσε ότι όσοι ψήφισαν το «Θ» θα πρέπει να θεωρηθούν ένοχοι για παρακίνηση σε αυτοκτονία. Μάλιστα, ζήτησε από τις αρχές να ερευνήσουν τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο της κοπέλας.

«Θα ήταν ζωντανό το κορίτσι σήμερα αν η πλειοψηφία των φίλων της στο Instagram την είχαν αποθαρρύνει να αυτοκτονήσει;», διερωτήθηκε σε ανακοίνωσή του. «Θα είχε ακούσει τη γνώμη των φίλων της να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικού, αν την είχαν προτρέψει να το κάνει;».

Βάσει της νομοθεσίας της Μαλαισίας όσοι καταδικάζονται για υποκίνηση σε αυτοκτονία ανηλίκου, μπορούν να καταδικαστούν έως και σε 20 χρόνια κάθειρξη.

Ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Μαλαισίας Σίεντ Σαντίκ Σίεντ Άμπντουλ Ράχμαν ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα, επισημαίνοντας ότι η αύξηση του ποσοστού αυτοκτονιών και των ψυχολογικών προβλημάτων μεταξύ των νέων, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, προκειμένου να εξαλειφθεί.

«Είναι πολύ θλιβερό που χάθηκε με αυτό τον τρόπο η ζωή ενός νέου», τόνισε.

Send this to a friend