Αθήνα

24 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μάρτυρας στη Βαρκελώνη αποκαλύπτει για τον μακελάρη: «Σφύριζε συνθηματικά για καταφύγιο»

Ενας κάτοικος του Σούμπιρατς είδε τον 22χρονο μακελάρη Γιουνς Αμπουγιακούμπ, που σκόρπισε τον θάνατο στην Καταλονία.

H «El Pais», αναφέρει ότι  ο Αργεντίνος κάτοικος το είπε σε γείτονα του και αυτός αμέσως κάλεσε τις αρχές για να ζητήσει βοήθεια.

Ο Αγκουστίν Α. κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 για να ειδοποιήσει για την παρουσία του υπόπτου στην πίσω αυλή του σπιτιού του Αργεντίνου γείτονα του και η έκκληση του και τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι ο Αμπουγιακίμπ ζήτησε καταφύγιο ή βοήθεια στο σπίτι που θεωρούσε ότι κατοικούσαν συμπατριώτες του (ένα ζεύγος και η 3χρονη κόρη τους).

Μέχρι πριν ένα χρόνο, σε ένα από αυτά τα σπίτια ζούσε μια τριμελής οικογένεια. «Εξαφανίστηκαν, δεν ξέρω τίποτα, γιατί κυρίως ο άνδρας δεν μιλούσε ποτέ σε κανέναν», λέει.

Όπως σημειώνει ο Αργεντινός μάρτυρας, περίπου στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας άκουσε έναν νεαρό άνδρα να σφυρίζει στο πίσω μέρος του σπιτιού του.

Όταν κοίταξε από το παράθυρο, ο τζιχαντιστής «έφυγε προς την αντίθετη κατεύθυνση», αναστατωμένος που δεν βρήκε τον άνθρωπο που ζητούσε.

Οπως περιέγραψε ο Αργεντινός στον Αγκουστίν ο Αμπουγιακούμπ ήταν ένα αγόρι με σκούρο παντελόνι, μπλε μπλουζάκι και μαύρα αθλητικά με λευκή σόλα. Μάλιστα, ο γείτονας του είπε πως το αγόρι «φαινόταν μισομεθυσμένο».