Αθήνα

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Megxit: Έσπασε τη σιωπή του ο πρίγκιπας Χάρι - "Λυπάμαι πολύ, δεν είχαμε άλλη επιλογή"

Ο Πρίγκιπας Χάρι μίλησε για πρώτη φορά για την απόφαση του ίδιου και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Ο Πρίγκιπας Χάρι μίλησε για πρώτη φορά για την απόφαση του ίδιου και της συζύγου του, Μέγκαν Μαρκλ να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Όπως ανέφερε, λυπάται πολύ όμως τόσο εκείνος όσο και η Μέγκαν δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να παραιτηθούν από τα βασιλικά αξιώματα. «Φαντάζομαι ότι έχετε ακούσει ή διαβάσει όλα όσα έχουν γίνει τις τελευταίες εβδομάδες. Γι' αυτό, θέλω να ακούσετε την αλήθεια από μένα, τουλάχιστον όσα μπορώ να μοιραστώ μαζί σας - όχι ως πρίγκιπας, ή δούκας, αλλά ως Χάρι, ο ίδιος άνθρωπος που πολλοί από εσάς παρακολουθούσατε να μεγαλώνει εδώ και 35 χρόνια - αλλά με μια πιο καθαρή προοπτική», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Δούκας του Σάσεξ έδωσε έναν συγκινητικό λόγο στον οποίοι παραδέχτηκε πως το ζευγάρι ήλπιζε πως θα μπορούσε να συνεχίζει να "υπηρετεί" το βασίλειο, χωρίς κρατική επιχορήγηση, ενώ επέμεινε πως η Βρετανία θα είναι πάντα το σπίτι του.

Υποστήριξε επίσης ότι και η Μέγκαν διακατέχεται από τις ίδιες πεποιθήσεις και ήταν πάντα ιδιαίτερα ενθουσιώδης και πρόθυμη να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα βασιλικά της καθήκοντα. "Από την πρώτη στιγμή που παντρευτήκαμε με τη Μέγκαν, ήμασταν ενθουσιασμένοι. Γεμάτοι ελπίδα και έτοιμοι να υπηρετήσουμε τη βασιλική οικογένεια. Για όλους αυτούς τους λόγους διακατέχομαι από έντονη λύπη που φτάσαμε στο σημείο αυτό. Η απόφαση που πήρα για την σύζυγό μου και μένα, αποχωρώντας, δεν ήταν κάτι που δεν το σκέφτηκα καλά. Υπήρχαν τόσοι πολλοί μήνες συζητήσεων μετά από τόσα χρόνια προκλήσεων και ξέρω ότι δεν έκανα πάντα το σωστό, αλλά σε ότι αφορά αυτό, πραγματικά δεν υπήρχε άλλη επιλογή».

«Αυτό που θέλω να καταστήσω σαφές είναι ότι δεν φεύγουμε μακριά και σίγουρα δεν φεύγουμε μακριά από εσάς. Η ελπίδα μας ήταν να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την βασίλισσα Ελισάβετ, την Κοινοπολιτεία και τις στρατιωτικές μου οργανώσεις, αλλά χωρίς δημόσια χρηματοδότηση. Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν δυνατό. Το αποδέχτηκα αυτό γνωρίζοντας πως δεν αλλάζει το ποιος είμαι ή το πόσο δεσμευμένος είμαι, αλλά ελπίζω ότι σας βοηθά να καταλάβετε πως τα πράγματα ήρθαν έτσι, που αναγκάστηκα να κάνω ένα βήμα πίσω από την οικογένειά μου ελπίζοντας σε μια ειρηνική ζωή».

Send this to a friend