Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Megxit: Η βασίλισσα Ελισάβετ αφαιρεί τους τίτλους και τη χρηματοδότηση από Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ

Η βασίλισσα Ελισάβετ και το παλάτι του Μπάκιγχαμ γνωστοποίησαν σήμερα το μέλλον της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, έπειτα από την απόφαση που έλαβαν να αποσυρθούν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και το παλάτι του Μπάκιγχαμ γνωστοποίησαν σήμερα το μέλλον της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι, έπειτα από την απόφαση που έλαβαν να αποσυρθούν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα.

Το ζευγάρι δεν θα χρησιμοποιεί τους τίτλους του, δεν θα εκπροσωπεί τη βασίλισσα, ούτε θα λαμβάνει χρήματα από το δημόσιο ταμείο για τα βασιλικά καθήκοντα, ενώ θα δώσουν πίσω τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage. 

Η Ελισάβετ, στην ανακοίνωσή της, τους ευχαρίστησε για τη δουλειά τους σε όλη τη χώρα, ενώ σημείωσε ότι νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανη για το πόσο γρήγορα η Μαρκλ έγινε ένα με την οικογένεια.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

«Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ είναι ευγνώμονες στην Αυτής Μεγαλειότητα και τη Βασιλική Οικογένεια για τη συνεχιζόμενη στήριξη καθώς ξεκινούν το νέο κεφάλαιο στις ζωές τους. Όπως συμφωνήθηκε σε αυτή τη νέα διευθέτηση, κατανοούν ότι απαιτείται να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένων επισήμων στρατιωτικών διορισμών. Δε θα λαμβάνουν πλέον δημόσια κονδύλια για βασιλικά καθήκοντα.

»Με τις ευλογίες της Βασίλισσας οι Σάσεξ θα συνεχίζουν να διατηρούν τις ιδιωτικές πατρονίες και σχέσεις τους με οργανισμούς. Ενώ δεν μπορούν πλέον επισήμως να εκπροσωπούν τη Βασίλισσα, οι Σάσεξ έχουν καταστήσει σαφές ότι όλα όσα κάνουν θα συνεχίσουν να διατηρούν τις αξίες της Αυτής Μεγαλειότητος.

»Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έχουν μοιραστεί την επιθυμία τους να αποπληρώσουν τη δαπάνη από την Επιχορήγηση για τη Μονάρχη για την ανακαίνιση του Frogmore Cottage, που θα παραμένει η οικογενειακή τους εστία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

»Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ δε σχολιάζει τις λεπτομέρειες των διευθετήσεων ασφαλείας. Υπάρχουν καλά θεμελιωμένες ανεξάρτητες διαδικασίες για να αποφασιστεί η ανάγκη για δημόσια δαπάνη ασφαλείας. Αυτό το νέο μοντέλο θα ισχύσει την άνοιξη του 2020».

Δήλωση εξέδωσε και η βασίλισσα Ελισάβετ η οποία εκφράζει την ικανοποίησή της για την εύρεση «από κοινού» ενός «εποικοδομητικού και υποστηρικτικού» τρόπου να υλοποιηθεί το αίτημα του εγγονού της και της οικογένειάς του.

«Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα πολύ αγαπητά μέλη της οικογένειάς μου. Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που έχουν βιώσει ως αποτέλεσμα της έντονης έκθεσης τα τελευταία δύο χρόνια και υποστηρίζω την επιθυμία τους για μία πιο ανεξάρτητη ζωή. Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλη την αφοσιωμένη δουλειά τους σε όλη τη χώρα, την Κοινοπολιτεία και πέρα από αυτή και είμαι ιδιαιτέρως περήφανη για το πώς η Μέγκαν έγινε τόσο γρήγορα μία από την οικογένεια. Είναι η ελπίδα όλης της οικογένειάς μου η σημερινή συμφωνία να τους επιτρέψει να αρχίσουν να χτίζουν μία ευτυχισμένη και γαλήνια νέα ζωή», αναφέρει η δήλωση της βασίλισσας.

Send this to a friend