Αθήνα

20 oC

αίθριος καιρός

«Μην βυθίζεσαι!»: Καταγγελίες πιλότων για τα Boeing 737 ΜΑΧ - Έκαναν απότομη «βουτιά» εν ώρα πτήσης

Νέες καταγγελίες από πιλότους έρχονται στο φως για τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8 μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία.

Νέες καταγγελίες από πιλότους έρχονται στο φως για τα αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8 μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία.

Κυβερνήτες αεροσκαφών που εκτελούσαν εσωτερικές πτήσεις στις ΗΠΑ κατήγγειλαν πως τα αεροσκάφη έκαναν απότομη βουτιά μόλις έμπαιναν σε διαδικασία αυτόματο πιλότου. Συγκεκριμένα από τον Απρίλιο 2018 μέχρο τον Δεκέμβριο του 2018 έγιναν 11 καταγγελίες από πιλότους στις ΗΠΑ για αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8.

Μάλιστα, ένας πιλότος ανέφερε ότι άκουσε τον αυτόματο πιλότο να του λέει «πτώση» και την προειδοποίηση «μην βυθίζεσαι, μην βυθίζεσαι».  Αμέσως έκλεισαν τον αυτόματο πιλότο και σταμάτησαν την καθοδική πορεία του αεροσκάφους.

Πιλότος ανέφερε για την πτήση της Lion Air: «Με αφορμή τις ανησυχίες για τα MAX 8, σκεφτήκαμε και οι δύο να αναφέρουμε εκ νέου το περιστατικό. Το αεροσκάφος συνετρίβη λόγω των διακυμάνσεων στην ταχύτητα του αέρα καθώς είχε κακοκαιρία, γεγονός που «μπέρδεψε» τον αυτόματο πιλότο του Boeing.

Ένας άλλος κυβερνήτης αποκάλυψε ότι μόλις ενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο σε ένα δευτερόλεπτο το αεροσκάφος έκανε «βουτιά» 460 μέτρων και απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο προκειμένου να επαναφέρει τ ο αεροσκάφος.

Οι καταγγελίες δεν γίνονται επώνυμα ενώ δεν αναφέρονται ούτε τα αεροδρόμια για την ασφάλεια των επιβατών.

Σημειώνεται ότι τα αεροσκάφη της Lion Air και της Ethiopian Airlines έπεσαν λίγα λεπτά μετά την απογείωση, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 346 άνθρωποι.

Send this to a friend