Αθήνα

26 oC

σποραδικές νεφώσεις

Μήνυμα ενότητας από τον Γάλλο πρωθυπουργό: Πρέπει να «ξαναϋφάνουμε την εθνική ενότητα»

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ επισκέφθηκε το υπουργείο Εσωτερικών και εξήρε το έργο των δυνάμεων ασφαλείας τονίζοντας ότι «πρέπει να ξαναϋφάνουμε την εθνική ενότητα».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ επισκέφθηκε το υπουργείο Εσωτερικών και εξήρε το έργο των δυνάμεων ασφαλείας τονίζοντας ότι «πρέπει να ξαναϋφάνουμε την εθνική ενότητα».

 

Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν θα προτείνει «μέτρα» προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Ο διάλογος ξεκίνησε» και «πρέπει να ξαναϋφάνουμε την εθνική ενότητα μέσω του διαλόγου, μέσω της δουλειάς, μέσω της συσπείρωσης» δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει. Εναπόκειται σε εκείνον να προτείνει μέτρα που θα τροφοδοτήσουν αυτόν τον διάλογο και που θα επιτρέψουν, ελπίζω, στο σύνολο του γαλλικού Έθνους να σταθεί στο ύψος των όσων ήδη διακυβεύονται και θα συνεχίσουν να υφίστανται τα επόμενα χρόνια» σημείωσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Παράλληλα ο Εντουάρ Φιλίπ εξέφρασε τον «θαυμασμό τους προς τις δυνάμεις ασφαλείας, που σήμερα τήρησαν τον νόμο απέναντι στους ταραξίες, σε πρόσωπα που δεν ήρθαν για να πουν τη γνώμη τους, αλλά συχνά για να πλακωθούν, να προκαλέσουν, να λεηλατήσουν κάποιες φορές».

«Η επαγρύπνηση και η κινητοποίηση θα παραμείνουν σε ισχύ, καθώς στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της επαρχίας ταραξίες συνεχίζουν το έργο τους και πρέπει, επομένως, να ενεργήσουμε με μεγάλη προσοχή» υπογράμμισε ο Φιλίπ.

Για μία ακόμη φορά, ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης διατύπωσε «τις ευχαριστίες της κυβέρνησης σε όλους όσοι, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας… απηύθυναν έκκληση για ηρεμία».

Send this to a friend