Αθήνα

23 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Παρουσιαστής του ΣΚΑΪ βγήκε on air με γύψο… ΠΑΣΟΚ (ΦΩΤΟ)

ΔΙΕΘΝΗ

Να εστιάσουμε πιο προσεκτικά στον κόσμο της εργασίας για τον περιορισμό του κορονοϊού, τονίζουν ερευνητές του Πολυτεχνείου του Βερολίνου

Υπέρ της μεγαλύτερης προστασίας στον κόσμο της εργασίας και του περιορισμού των ιδιωτικών συναντήσεων τα βράδια τάσσονται ερευνητές κινητικότητας του Πολυτεχνείου του Βερολίνου προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

«Κατά την άποψή μας, πολύ λίγα γίνονται στον τομέα της εργασίας. Πρέπει να εστιάσουμε πιο προσεκτικά στον κόσμο της εργασίας για τον περιορισμό του κορονοϊού. Σε γραφεία με πολλά άτομα, για παράδειγμα, πρέπει να επιτρέπεται η προσέλευση μόνο με ένα έγκυρο γρήγορο διαγνωστικό τεστ ή μετά από εμβολιασμό – διαφορετικά όλοι θα πρέπει να φορούν μάσκα FFP2. Συγκριτικά, έχει ληφθεί ένας σχετικά μεγάλος αριθμός μέτρων για τα σχολεία, ίσως μερικές φορές ακόμη και λίγο μεγαλύτερος από ό, τι θα έπρεπε», δήλωσε ο Κάι Νάγκελ, επικεφαλής του τμήματος συστημάτων προγραμματισμού κυκλοφορίας και τηλεματικής κυκλοφορίας του Πολυτεχνείου του Βερολίνου στο ραδιοφωνικό σταθμό Βερολίνου- Βρανδεμβούργου (RBB).

Σε γραπτή ανακοίνωσή της, η επιστημονική ομάδα του καθηγητή τάσσεται υπέρ «της εκτεταμένης προστασίας από τις λοιμώξεις σε όλους τους τομείς της ζωής. Αυτό είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από το να καταπολεμά κανείς τις μολύνσεις σε ορισμένες μόνο περιοχές, για παράδειγμα μέσω κλεισίματος», όπως αναφέρουν.

Σύμφωνα με τα μοντέλα που μελετά το Πολυτεχνείο του Βερολίνου, ιδίως οι μη προστατευμένες επαφές σε εσωτερικούς χώρους είναι εκείνες οι οποίες αποτελούν πρόβλημα στην πανδημία, γι αυτό και συνιστά «την υιοθέτηση του περιορισμού που ισχύει για την πόλη του Βερολίνου», να μην επιτρέπονται δηλαδή ιδιωτικές συναντήσεις με άτομα από άλλα νοικοκυριά μεταξύ 9:00 μ.μ. και 5:00 π.μ.

Με βάση τα μοντέλα τους, οι ερευνητές φοβούνται ότι «οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα επιβαρυνθούν στην Γερμανία περισσότερο από ό, τι στις αρχές Ιανουαρίου σύμφωνα με σχεδόν κάθε υπολογισμένο συνδυασμό. Τότε, περισσότεροι από 5.700 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονταν σε αυτές, δηλαδή έφτασαν ένα πρωτοφανές υψηλό επίπεδο. Πολύ αποτελεσματική θα ήταν μια σχεδόν πλήρης απαγόρευση των ιδιωτικών επισκέψεων. Μόνο αυτό το μέτρο θα μείωνε σημαντικά τον αριθμό των λοιμώξεων εντός τριών εβδομάδων», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Πηγή: RBB/AΠΕ

Απίστευτος Ερντογάν σε Μέρκελ: Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες
Άλμπερτ Μπουρλά: Τάσσεται κατά της άρσης της πατέντας για τα εμβόλια – «Θα ήταν περίπλοκο, λόγω της έλλειψης πρώτων υλών»
Ρωσία: Και ο Πούτιν τάχθηκε υπέρ της άρσης της πατέντας για τα εμβόλια
Θετική αντίδραση από Φον ντερ Λάιεν στην πρόταση Μπάιντεν: Η ΕΕ έτοιμη να συζητήσει άρση της πατέντας για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού
Bραζιλία – Ρίο ντε Τζανέιρο: Πυροβολισμοί στο μετρό – Πληροφορίες για τουλάχιστον 25 νεκρούς
Κορονοϊός: Νέα μελέτη δείχνει προστασία 95% μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer