Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νέα Ζηλανδία: 50 οι νεκροί από το μακελειό- Βρέθηκε ένα ακόμα πτώμα

Ένα ακόμα πτώμα βρέθηκε σε τζαμί 24ωρες και παραπάνω ώρες μετά το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον στους 50.

Ένα ακόμα πτώμα βρέθηκε σε τζαμί 24ωρες και παραπάνω ώρες μετά το μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον στους 50.

Την ίδια ώρα, στιγμές αγωνίας περνούν οι συγγενείς των τραυματισμένων.

Ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ σκόρπισε τον θάνατο στο Κράιστσερτς και τον τρόμο σε όλο τον πλανήτη το μεσημέρι της Παρασκευής και σήμερα εμφανίστηκε στο δικαστήριο, όπου του απαγγέλθηκε κατηγορία για ανθρωποκτονία, ενώ είναι πιθανό να του απαγγελθούν κι άλλες κατηγορίες.

Ο Τάραντ φορούσε τη λευκή στολή των κρατούμενων και ήταν ξυπόλητος. Οταν οι δημοσιογράφοι τον φωτογράφησαν, τη στιγμή που καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τους χαμογέλασε, σύμφωνα με την εφημερίδα New Zealand Herald. Ακόμη, έκανε με το χέρι του το σήμα «OK», μια χειρονομία που συχνά χρησιμοποιείται για να εκφραστεί η στήριξη στην ακροδεξιά ιδεολογία της λευκής υπεροχής.

«Φαινόταν ήρεμος και παρατηρούσε επί πολλή ώρα τους δημοσιογράφους και τους δικηγόρους», μετέδωσε δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού Radio New Zealand. Ο 28χρονος δεν ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, αλλά ούτε και να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του από το δικαστήριο. Θα παραμείνει υπό κράτηση ως τις 5 Απριλίου οπότε η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Ανώτερο Δικαστήριο του Κράισττσερτς.

Ο μακελάρης είχε περάσει και από την Ελλάδα

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο μακελάρης έχει περάσει και από την Ελλάδα, μέσα σε άλλα ταξίδια που είχε κάνει στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τον Alpha, Μπρέντον Τάραντ, που με το όπλο του στέρησε τη ζωή σε 49 ανθρώπους, βρέθηκε στην Αθήνα το 2016, καθώς η χώρα μας αποτέλεσε τον ενδιάμεσο σταθμό για τον ταξίδι του από το Κάιρο στο Βουκουρέστι.

Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία για την πορεία του μακελάρη στη χώρα μας και το αν βρέθηκε σε άλλη πόλη, χρησιμοποιώντας τα μέσα.

Την ίδια ώρα, οι αρχές ερευνούν και τις πιθανές σχέσεις που είχε με την Ελλάδα μετά τις δύο λέξεις που βρέθηκαν στο όπλο του, «Turkofagos» και «Lepanto» (η ονομασία της Ναυπάκτου) Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, Μπράντον Τάραντ είχε κάνει ταξίδια σε γειτονικές μας χώρες, όπως η Τουρκία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Βουλγαρία κ.α.

Send this to a friend