
ΔΙΕΘΝΗ
Την νέα εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους επισημοποίησε στο σημερινό briefing ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν. Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε χαρακτηριστικά ότι “δεν υπάρχουν εκείνες οι συνθήκες για να υπάρξει σήμερα συνάντηση του κ. Γιούνκερ με τον Ελληνα πρωθυπουργό”.
Όπως είπε ο κ. Σχοινάς ο επίτροπος Μοσκοβισί ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση ότι “οι τελευταίες προτάσεις δεν αντικατοπτρίζουν τις συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ Γιούνκερ και Τσίπρα”
Στον αέρα βρίσκεται όμως ακόμα και η συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ – Τσίπρα. Ο κ. Σχοινάς για το θέμα παρέπεμψε στους ίδιους τους ηγέτες.
“Η τεχνική εργασία συνεχίζεται για να γεφυροποιήσουμε τις διαφορετικές θέσεις και να θέσουμε τους όρους για μία ομόφωνη συμφωνία όλων των μελών της Ευρωζώνης”, τόνισε ο κ. Σχοινάς ενώ κατέληξε χαρακτηριστικά: “Η μπάλα είναι στο έδαφος της ελληνικής κυβέρνησης που θα πρέπει να ανταποκριθεί στις συζητήσεις που έκαναν Γιούνκερ και Τσίπρας την περασμένη εβδομάδα”.