Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Ο… σουλτάνος έχει «ξεφύγει»!  NOTAM για αποστρατικοποίηση της Κάσου εξέδωσε η Τουρκία

Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, που αυξάνει υπέρμετρα την ένταση, μια με τις δηλώσεις για τη Συνθήκη Λωζάνης, μετά με τα Ίμια και τώρα εκδίδοντας ΝΟΤΑΜ με την οποία ζητά αποστρατικοποίηση της Κάσου.

Στην εν λόγω εντολή προς ναυτιλλόμενους, η τουρκική πλευρά υποστηρίζει πως μία από τις τρεις περιοχές που δεσμεύει η Ελλάδα για τις στρατιωτικές ασκήσεις και συγκεκριμένα η περιοχή Νότια της Κάσου είναι αποστρατικοποιημένη και δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή ασκήσεων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, συνέχεια στις δηλώσεις Τσαβούσογλου και απάντηση στις ελληνικές αντιδράσεις έδωσε χθες βραδύ ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως είπε, η θέση της Τουρκίας για την κυριαρχία της στα Ίμια – Καρντάκ όπως τα αποκάλεσε, χρησιμοποιώντας την τουρκική ονομασία – είναι γνωστή στη διεθνή κοινότητα από το 1996.

Τόνισε πως η στάση της Άγκυρας δεν έχει αλλάξει και είναι γνωστή στην Αθήνα, και συνεπώς δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την Τουρκία ότι «υπονομεύει» τους κανόνες καλής γειτονίας.

Send this to a friend