• Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου
  • 15:07

Αθήνα

7 oC

ψιχάλες μικρής έντασης

Μετά τον Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ: Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα

Μετά τη δήλωση του Ζόραν Ζάεφ περί "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" και ο Νικολά Ντιμιτρόφ έκανε λόγο για "Μακεδόνες" και "μακεδονική γλώσσα", σε συνέντευξη που παραχώρησε στο European Western Balkans. «Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Ο Σκοπιανός υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του επικείμενου δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι η συμφωνία καλύπτει τα περισσότερα «ευαίσθητα ζητήματα», όπως το είδος της γλώσσας και της εθνικότητας, και έκανε λόγο για «Μακεδόνες» και «μακεδονική γλώσσα».

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «καταφέραμε να βρούμε έναν τρόπο, ώστε να διακρίνουμε επαρκώς και σε ικανοποιητικό βαθμό το τι εννοούμε Μακεδονία εδώ στην ΠΓΔΜ και τι εννοούν Μακεδονία εκεί στην Ελλάδα».

Ο Ντιμιτρόφ αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες του συμβιβασμού, εξηγώντας πως δεν ήταν εύκολος για καμία από τις δύο πλευρές. «Οι Έλληνες έκαναν λιγότερα, καθώς δεν χρειάζεται να αλλάξει κάτι γι’ αυτούς, αλλά και πάλι πρόκειται για έναν δύσκολο συμβιβασμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Send this to a friend