Αθήνα

 

13 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

3964760 1 1 2 1
Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Νικήτα Κακλαμάνη για Πρόεδρο της Βουλής

ΔΙΕΘΝΗ

Ντουμπάι: Με σούβλες, κοκορέτσι και σαμπάνιες γιόρτασαν στο αραβικό εμιράτο οι Έλληνες

Βρήκαν τον τρόπο και γιόρτασαν το Πάσχα σε βίλες και σε ελληνικά εστιατόρια του αραβικού εμιράτου όσοι συμπατριώτες μας ταξίδεψαν από Ελλάδα, μαζί με εκείνους που κατοικούν μόνιμα στο Ντουμπάι

Nα σημειωθεί ότι σήμερα είναι εργάσιμη μέρα στο αραβικό εμιράτο, Έλληνες τουρίστες που ταξίδεψαν εκεί για ένα Πάσχα χωρίς περιορισμούς λόγω του κορωνοϊού αλλά και οι συμπατριώτες μας που κατοικούν μόνιμα και εργάζονται στο Ντουμπάι, άπαντες τήρησαν το παραδοσιακό πασχαλινό μας έθιμο.

Χθες, οι σούβλες είχαν στηθεί πάνω στην άμμο της παραλίας Τζουμέϊρα, στο ελληνικό εστιατόριο Nammos, το οποίο κατακλύστηκε από εκατοντάδες συμπατριώτες μας, μεταξύ των οποίων και αρκετοί επώνυμοι, από τον καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό χώρο. To μενού περιλάμβανε αρνί στη σούβλα, κοκορέτσι, μαγειρίτσα κι άλλα ελληνικά εδέσματα και κόστιζε 460 AED το άτομο (104 ευρώ) χωρίς κρασί, τιμή που θεωρείται φυσιολογική για τα δεδομένα του πλούσιου Εμιράτου.

Σύμφωνα με το protothema.gr  σήμερα το γλέντι μεταφέρθηκε στις βίλες και σε άλλα ελληνικά εστιατόρια. Ο σεφ Αλέξανδρος Σπέρχος που εργάζεται στο Ντουμπάι τα τελευταία έξι χρόνια μιλώντας στο protothema.gr, αναφέρει ότι είναι χαρά και τιμή του να διαδίδει την ελληνική κουζίνα στο αραβικό εμιράτο, «πόσο μάλλον τέτοιες μέρες που μας δίνεται η δυνατότητα να φτιάξουμε πεντανόστιμες πασχαλινές λιχουδιές όπως αρνί, κοκορέτσι και κοντοσούβλι».

«Ποτέ δεν ξεχνάμε την ελληνική παράδοση ακόμα κι αν βρισκόμαστε πολύ μακριά από την πατρίδα» συμπληρώνει η γνωστή Dj Άντζελα Παντελή. Η εστίαση στο Ντουμπάι είναι ανοιχτή, ωστόσο η μουσική παίζει χαμηλά ενώ επιβάλλεται η χρήση μάσκας κάθε φορά που σηκώνεσαι από το τραπέζι σου, ακόμη κι αν θες να πας στην τουαλέτα. Τα εστιατόρια κλείνουν στη 01.00. Σημειώνεται ότι η είσοδος στο αραβικό εμιράτο επιτρέπεται μόνο με μοριακό τεστ έως και 72 ώρες πριν, ωστόσο δεν ισχύει η καραντίνα. Για την επιστροφή στην Ελλάδα επιβάλλεται νέο μοριακό τεστ, κάτι που γίνεται πολύ εύκολα σε κάποιο από τους δεκάδες Drive-through σταθμούς για Covid τεστ που είναι εγκατεστημένοι σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Πηγή: protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

irakleio malades pyrovolismoi 1

22/01/2025 | 09:50

Βεντέτα στο Ηράκλειο: Απολογείται η 80χρονη – Αύριο δίνει εξηγήσεις για το ένοπλο επεισόδιο ο 79χρονος σύζυγός της

22/01/2025 | 09:45

Υπ. Τουρισμού Γαλλίας: Υποδεχτήκαμε 100 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό το 2024

22/01/2025 | 09:30

Δανάη Λουκάκη για Σωτήρη Κοντιζά: «Εκεί πέρα είμαστε κοινόβιο, το σπίτι του είναι ανοιχτό»
ap25001243492176

22/01/2025 | 09:15

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως καταρρίφθηκαν ουκρανικά drones σε Κριμαία και Ροστόφ

22/01/2025 | 09:10

Αγία Παρασκευή: Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός της μοτοσυκλέτας που παρέσυρε θανάσιμα πεζό και τον σκύλο του

22/01/2025 | 09:01

Μητσοτάκης για woke ατζέντα: «Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό, αυτό υπαγορεύει η βιολογία»
ioannou211

22/01/2025 | 09:00

Μάνος Ιωάννου: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι φίλος μου, πώς να μην τον στηρίξω;»

22/01/2025 | 08:50

Εγκρίθηκε από το ECOFIN η Αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης – Στο 64% η απορρόφηση

22/01/2025 | 08:45

Οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο παρακολούθησαν την ορκωμοσία Τραμπ – 1,3 τρισ. δολάρια στο πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ
seferlis

22/01/2025 | 08:30

Μάρκος Σεφερλής: «Μου στέλνουν κακοποιημένα παιδιά, μου λένε ότι θα ήθελαν να είμαι ο πατέρας τους»

22/01/2025 | 08:15

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ ελπίζει ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα επιστρέψει στη Λωρίδα της Γάζας όταν λήξει ο πόλεμος

22/01/2025 | 08:15

Ηλεκτρονικά τιμολόγια: Υποχρεωτικά στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων – «Μπλόκο» σε κλοπές και απάτες στον ΦΠΑ
geniko logistirio kratous

22/01/2025 | 08:15

«Λίφτινγκ» στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο την άρση των αδικιών που προκαλεί η προσωπική διαφορά

22/01/2025 | 08:15

Σταύρος Ζαλμάς: «Όταν πέφτεις στο κρεβάτι για να παίξεις έναν ρόλο και να βγάλεις κέρδος, υπάρχει συνείδηση»

22/01/2025 | 08:15

Πέμη Ζούνη: «Με ερεθίζει πάρα πολύ ο εμποδισμένος έρωτας»
ap25020716915144
«Χορός» δισεκατομμυρίων στην ορκωμοσία Τραμπ: Οι κροίσοι που έδωσαν το παρών
fotia turkia
Τουρκία: Έξι νεκροί από φωτιά σε ξενοδοχείο χιονοδρομικού κέντρου
ap25021163297021
Σαρωτικές δράσεις Τραμπ: Απένειμε χάρη στους εισβολείς του Καπιτωλίου – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα με το Μεξικό
063 2194414625 scaled 1
Μελάνια Τραμπ: Η διακριτικά ηχηρή επιστροφή της στον Λευκό Οίκο – Η εμφάνισή της στην ορκωμοσία και το εντυπωσιακό καπέλο
Ισπανία: Ένας νεκρός από έκρηξη στο λιμάνι της Βαρκελώνης
screenshot 12
Λωρίδα της Γάζας: «Δεν έχει γίνει καμία επίθεση ή λεηλασία σε κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια από την έναρξη της εκεχειρίας»