Αθήνα

 

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 29
Eurovision 2025 – Στον τελικό η Klavdia με την ερμηνεία της στην «Αστερομάτα» – Οι χώρες που προκρίθηκαν
screenshot 29

ΔΙΕΘΝΗ

Ο εκλεκτός του Τραμπ, επιχειρηματίας Ντέιβιντ Περντού, νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κίνα

Επικυρώθηκε από τη Γερουσία ο διορισμός του εκλεκτού του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Κίνα, με φόντο τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των δύο αντίπαλων υπερδυνάμεων. Πρόκειται για τον Ντέιβιντ Περντού, επιχειρηματία και πρώην υποψήφιου κυβερνήτη της Τζόρτζια.

Ο επιχειρηματίας Ντέιβιντ Περντού, ηλικίας 75 ετών, πρώην γερουσιαστής της Πολιτείας της Τζόρτζια, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, είναι μεταξύ των Ρεπουμπλικανών που υιοθέτησαν τις αβάσιμες κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ περί εκλογικής νοθείας στις προεδρικές εκλογές του 2020, τις οποίες ο δισεκατομμυριούχος έχασε από τον Τζο Μπάιντεν.

Στις αρχές Απριλίου, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στη Γερουσία, ο Ντέιβιντ Περντού ερωτήθηκε ελάχιστα για την αντίθεσή του παλαιότερα σχετικά με τους δασμούς που είχε επιβάλει ο Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα στην πρώτη του θητεία.

Πρώην επικεφαλής του αμερικανικού κολοσσού αθλητικών ρούχων και υποδημάτων Reebok και της αλυσίδας καταστημάτων Dollar General, ο γερουσιαστής εκτιμούσε το 2018 ότι μια περισσότερο στοχευμένη προσέγγιση ήταν αναγκαία στον εμπορικό πόλεμο που ήδη κλόνιζε τις σχέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου.

Κατά την ακρόασή του στη Γερουσία δεν αναφέρθηκε, επίσης, η στήριξη που είχε διατυπώσει στο παρελθόν στις μετεγκαταστάσεις θέσεων απασχόλησης στον τομέα της μεταποίησης από τις ΗΠΑ προς την Κίνα, μία από τις βασικές κατηγορίες που επικαλείται σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ για να δικαιολογήσει την επιβολή εκ μέρους του των σαρωτικών δασμών σε βάρος του Πεκίνου.

Η μετεγκατάσταση, «πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου κάνοντας αυτό», είχε δηλώσει ο Ντέιβιντ Περντού το 2005, σε μια κατάθεση σε δικαστήριο σχετικά με τον ρόλο του στην πτώχευση της εταιρείας κλωστοϋφαντουργίας Pillowtex, όπως γράφει το αμερικανικό περιοδικό Politico.

Ο Περντού αντικαθιστά τώρα τον γνωστό από τη θητεία του στην Ελλάδα, διπλωμάτη καριέρας Νίκολας Μπερνς, τον οποίο είχε διορίσει στο Πεκίνο ο Τζο Μπάιντεν το 2022 και του οποίου η επικύρωση είχε καθυστερήσει στη Γερουσία, ιδίως εξαιτίας του νυν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάρκο Ρούμπιο, λόγω των επιχειρηματικών σχέσεων που είχε παλαιότερα με την Κίνα.

Ροή Ειδήσεων

30292101 scaled 1

16/05/2025 | 23:50

Αλβανία: «Απαράδεκτη» η στάση της Ρωσίας, δηλώνουν Μακρόν και Στάρμερ – Στο επίκεντρο των συνομιλιών στα Τίρανα οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

16/05/2025 | 23:37

Γάζωσαν με Καλάσνικοφ θωρακισμένη Mercedes στα Άνω Λιόσια – Γνωστό στις Αρχές από παλαιότερες υποθέσεις το παρ’ ολίγον θύμα

16/05/2025 | 23:30

Μέγκι Ντρίο: «Θεωρώ ότι η Ηλιάνα Παπαγεωργίου τον καλύτερό της εαυτό τον έδωσε στο πρώτο GNTM»
ap25093419331133

16/05/2025 | 23:20

Ο Νετανιάχου προειδοποιεί πως θα ακολουθήσουν σφοδρότερα πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Υεμένη

16/05/2025 | 23:10

ΕΛΣΤΑΤ: Το 75,1% με ένα τουλάχιστον παιδί δυσκολεύεται στην φροντίδα του

16/05/2025 | 23:00

Λένα Παπαληγούρα: «Καμιά φορά ζηλεύω τις γυναίκες που αφιερώνουν τη ζωή τους στη μητρότητα»
eurw money xrimata epidoma 1068x712 1

16/05/2025 | 22:50

 Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Μαΐου

16/05/2025 | 22:40

Μειώσεις 32% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας – «Στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια»

16/05/2025 | 22:30

Eurovision 2025 – Ελπίδα: «Η Κλαυδία είναι η καλύτερη Ελληνίδα τραγουδίστρια που έχει περάσει από τον διαγωνισμό»
ap25136309947492

16/05/2025 | 22:20

Ο Ντ. Τραμπ δεσμεύθηκε «να διευθετήσει» την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας – «Πολλοί άνθρωποι λιμοκτονούν, πολλά άσχημα πράγματα συμβαίνουν»

16/05/2025 | 22:10

ΕΛΣΤΑΤ: Έρευνα για την υγεία και τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών ηλικίας έως και 15 ετών

16/05/2025 | 22:00

Αθηνά Οικονομάκου: «Ωραίο είναι που ακούω ότι θα παντρευτώ, δεν είναι κακό»
androulakis 4

16/05/2025 | 21:50

Ν. Ανδρουλάκης κατά ΝΔ: Ποιους προστατεύετε; Γιατί υπονομεύετε τη διαφάνεια;

16/05/2025 | 21:40

ΑΣΕΠ: 47.410 αιτήσεις συμμετοχής στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό

16/05/2025 | 21:30

Άγγελος Μπράτης: «Είναι εντελώς επίσημο, ξεκινάμε γυρίσματα για το GNTM»
screenshot 14
Πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας: Ξεκινούν οι πρώτες συζητήσεις στην Κωνσταντινούπολη – Οι Ουκρανοί σε επαφές με Ρούμπιο και Φιντάν
trump
Τραμπ: «Θα συναντηθώ με τον Πούτιν μόλις μπορέσουμε να το κανονίσουμε»
marco rubio
Μάρκο Ρούμπιο: Οι νέες συριακές αρχές θέλουν ειρήνη με το Ισραήλ – Δεσμεύτηκαν για μια πλουραλιστική κοινωνία
2025 05 12t141206z 919797077 rc2bgeacte85 rtrmadp 5 pope leo audience media scaled 1
Πάπας Λέων ΙΔ στο διπλωματικό σώμα: Πρέπει να ξεριζωθούν οι προϋποθέσεις κάθε σύρραξης
erdogan christodoulidis
Συνάντηση Χριστοδουλίδη – Ερντογάν: Να μιλήσουν οι ίδιοι μεταξύ τους ζήτησε ο Κύπριος πρόεδρος – Ποια η τουρκική απάντηση
conflict arthrou
«Χάσμα αγεφύρωτο» στις συνομιλίες Ρωσίας και Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη