Αθήνα

32 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο μακελάρης στη Νέα Ζηλανδία μετέδωσε την επίθεση live στο Facebook (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών δυνάμεων της Νέας Ζηλανδίας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στα δύο τζαμιά.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών δυνάμεων της Νέας Ζηλανδίας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στα δύο τζαμιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας 28χρονος Αυστραλός φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης στο ένα από τα δύο τζαμιά, με την αστυνομία να εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών θα είναι μεγάλος.

Σύμφωνα με τη New Zealand Herald το όνομα του δράστη είναι Μπρέντον Τάραντ (Brenton Tarrant).

Ο Τάραντ κατά τις ίδιες πληροφορίες μετέδωσε live στο Facebook την επίθεσή του σε ένα βίντεο διάρκειας 17 λεπτών την ύπαρξη του οποίου επιβεβαίωσε η αστυνομία ανακοινώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια να «κατέβει» το υλικό.

Ένα τμήμα του βίντεο μετέδωσε η Dailymail. Σε αυτό φαίνεται ο Τάραντ να ανοίγει το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, να βγάζει από αυτό ένα όπλο και να κατευθύνεται στο τζαμί.

Ο Τάραντ σε λογαριασμό του στο Twitter  που έχει απενεργοποιηθεί είχε αναρτήσει φωτογραφίες με όπλα και πυρομαχικά πάνω στα οποία είχε γράψει μηνύματα με λευκή μπογιά.

Το προειδοποιητικό tweet...

Μάλιστα λίγες ώρες μόλις ώρες πριν το μακελειό, ο Τάραντ είχε αναρτήσει ένα «μανιφέστο» 73 σελίδων στο οποίο υποστήριζε ότι σχεδίαζε την επίθεση εδώ και δύο χρόνια αν και αποφάσισε ότι στόχος του θα είναι το Κράιστσερτς πριν από τρεις μήνες.

Στο κείμενο αναφέρει ότι «μια επίθεση στη Νέα Ζηλανδία θα προκαλέσει την προσοχή στην επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός μας, ότι δεν υπάρχει κανένα ασφαλές σημείο στον κόσμο, οι εισβολείς είναι παντού στις χώρες μας, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές».

Send this to a friend