Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ στην πορεία κατά των αμβλώσεων- Ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα παρευρεθεί

Στην προγραμματισμένη για αύριο πορεία κατά των αμβλώσεων θα συμμετάσχει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ, που παίρνει μέρος στην ετήσια πορεία.

Στην προγραμματισμένη για αύριο πορεία κατά των αμβλώσεων θα συμμετάσχει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ, που παίρνει μέρος στην ετήσια πορεία.

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο πρώτος πρόεδρος στην Ιστορία που συμμετέχει στην Πορεία για τη Ζωή», ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο Λευκός Οίκος στον λογαριασμό του στο Twitter, με τον ίδιο να γράφει: «Θα τα πούμε την Παρασκευή».

«Είναι μεγάλη μας τιμή να υποδεχόμαστε τον πρόεδρο Τραμπ στην 47η Πορεία για τη Ζωή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Τζιν Μανσίνι διευθύντρια της εκδήλωσης.

«Από τον διορισμό δικαστών που τάσσονται υπέρ της ζωής (…) ως τον περιορισμό της χρηματοδότησης μέσω των φορολογούμενων των αμβλώσεων εδώ και στο εξωτερικό και την έκκληση να τερματιστούν οι καθυστερημένες αμβλώσεις, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του υπερασπίζονται συνεχώς τη ζωή», τόνισε.

Η διοργάνωση της πορείας

Η διαδήλωση αυτή συνήθως οργανώνεται τις ημέρες γύρω από την 22α Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία το 1973 το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απόφασή του για την εμβληματική υπόθεση για το θέμα των αμβλώσεων «Ρόου εναντίον Ουέιντ».

Μετά την εκλογή του Τραμπ οι ακτιβιστές κατά των αμβλώσεων έχουν ενθαρρυνθεί κυρίως μετά τον διορισμό δύο νέων δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο οι οποίοι είναι κατά των αμβλώσεων.

Εξάλλου πολλές πολιτείες έχουν υιοθετήσει πολύ περιοριστική νομοθεσία για τις αμβλώσεις και ελπίζουν ότι η δικαστική διαμάχη θα τους οδηγήσει ως το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο θα αλλάξει την ιστορική απόφαση του 1973. Το πρώτο αποφασιστικό τεστ θα είναι τον Μάρτιο όταν το Ανώτατο Δικαστήριο θα εξετάσει τη νομοθεσία της Λουϊζιάνα για τις αμβλώσεις.

Send this to a friend