Αθήνα

26 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Ρότζερ Γουότερς για την Βενεζουέλα: «Πραξικόπημα Τραμπ - Αφήστε τους ήσυχους, το 1% θέλει να λεηλατήσει το πετρέλαιό τους»

Ο σπουδαίος μουσικός και πρώην μέλος των Pink Floyd στέκεται δίπλα στη Βενεζουέλα και τον Μαδούρο και αστράφτει και βροντά κατά των ΗΠΑ.

Ο σπουδαίος μουσικός και πρώην μέλος των Pink Floyd στέκεται δίπλα στη Βενεζουέλα και τον Μαδούρο και αστράφτει και βροντά κατά των ΗΠΑ.

Κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πως «κάνει πραξικόπημα» στη Βενεζουέλα και ότι «σκοτώνει τη Δημοκρατία». Ο Ρότζερ Γουότερς πήρε θέση για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Βγήκε κόντρα» τόσο στον Αμερικανό πρόεδρο, όσο και στις θέσεις που έχουν εκφράσει οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης, με εξαίρεση τη Ρωσία. Ο θρύλος της μουσικής ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση και τον Ντόναλντ Τραμπ, να αφήσουν «ήσυχους τους ανθρώπους εκεί».

«Έχουν πραγματική δημοκρατία, σταματήστε την προσπάθεια να το καταστρέψετε, ώστε το 1% (σ.σ. του πληθυσμού της Γης, οι πλούσιοι δηλαδή), να λεηλατήσουν το πετρέλαιό τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρότζερ Γουότερς, βάζοντας μία ακόμη διάσταση του πολύπλοκου θέματος στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου για τη Βενεζουέλα.

Ο επικεφαλής των θρυλικών Pink Floyd προχώρησε ακόμη πιο πέρα: «Σταματήστε το πραξικόπημα του Τραμπ», ανεβάζοντας μαζί μία φωτογραφία από διαδήλωση κατά της επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Η θέση που εξέφρασε ο Ρότζερ Γουότερς προκάλεσε μεγάλη διαμάχη μεταξύ των ακολούθων του, καθώς πολύς κόσμος πιστεύει ότι οι προθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης προς τη Βενεζουέλα είναι αγαθές και ότι αφορούν αποκλειστικά και μόνο τη διάσωση των πολιτών από τον «σατράπη» Νικολάς Μαδούρο.

Λίγες ημέρες αργότερα, ο θρύλος των Pink Floyd, ανέβασε και μία δήλωση του μεγάλου επαναστάτη και απελευθερωτή της Λατινικής Αμερικής, Σιμόν Μπολιβάρ, ο οποίος υποστήριζε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταδικάσει την Αμερική στη μιζέρια, στο όνομα της Ελευθερίας.

 

Send this to a friend