• Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου
  • 13:31

Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Ο Στίβεν Χόκινγκ πάει στο διάστημα με την Virgin Galactic! - Πως σχολιάζει τον Τραμπ και την πολιτική του

Ο καθηγητής του Κέιμπριτζ, Στίβεν Χόκινγκ δήλωσε στην Good Morning Britain ότι ποτέ δεν φανταζόταν πως κάποτε θα ταξιδέψει στο διάστημα αλλά όταν «ο Richard Branson μου προσέφερε μια θέση στο Virgin Galactic, είπα αμέσως το ναι».

Στην συνέντευξη του, ο Χόκινγκ ανέφερε πως «τα τρία παιδιά μου με έχουν γεμίσει με απίστευτη χαρά, αλλά μπορώ να σας πω ότι θα είμαι ακόμη ευτυχέστερος αν μπορέσω να ταξιδέψω στο διάστημα».

Στην συνέχεια, ο διάσημος καθηγητής σχολιάζοντας την πολιτική άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο αποκάλεσε «δημαγωγό» και του οποίου η Προεδρική παρουσία τον κάνει να νοιώθει ανεπιθύμητος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. «Η προτεραιότητα του είναι να ικανοποιήσει τους εκλεκτούς του που δεν είναι ούτε φιλελεύθεροι, ούτε τόσο καλά ενημερωμένοι» είπε ο Χόκινγκ.

Αναφερόμενος στον Jeremy Corbyn, είπε ότι προσπαθεί να απεικονίσει τον εαυτό του ως «ακροαριστερό, κάτι το οποίο δεν είναι» και ότι δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση ο Corbyn να νικήσει κάποιες εκλογές.

Σχετικά με το αν το Brexit πρέπει αναγκαία να συμβεί, λέει ότι τότε καλό θα ήταν να μην συμβεί με τον «απομονωτικό και εσωστρεφή τρόπο που το Συντηρητικό Κόμμα επιθυμεί», προειδοποιώντας όμως τους πολιτικούς ότι θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι η Βρετανία θα κρατήσει όσο περισσότερους δεσμούς γίνεται με την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο και δήλωσε πως η έξοδος από την Ευρώπη «απειλεί το στάτους της Μεγάλης Βρετανίας ως η παγκόσμια κυρίαρχος στους κλάδους της επιστήμης και της καινοτομίας».

 

Δημοφιλή