Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

O σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ δωρίζει 100 εκατ. ευρώ για την Παναγία των Παρισίων

Εκατό εκατομμύρια ευρώ υποσχέθηκε ότι θα δώσει ο σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ, μετά την έκκληση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν…

Εκατό εκατομμύρια ευρώ υποσχέθηκε ότι θα δώσει ο σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ, μετά την έκκληση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν…

Ο Φρανσουά Ανρί – Πινό, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου πολυτελών brand Kering και ιδιοκτήτης γνωστών οίκων μόδας, όπως του Yves Saint-Laurent, Gucci, Balenciaga, Alexander MacQueen, μαζί με την οικογένειά του δεσμεύτηκαν να δώσουν το ποσό για την ανοικοδόμηση του εμβληματικού ναού του Παρισιού.

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ, καταστράφηκαν τα δύο τρίτα της οροφής της Παναγίας των Παρισίων, καθώς και το ένα κωδωνοστάσιο.

Ο Πινό έδωσε την υπόσχεσή του λίγες ώρες μετά την έναρξη του διεθνούς εράνου από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, για την ανοικοδόμηση του ναού της Παναγίας των Παρισίων. Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, η απόφαση πάρθηκε από τον Πινό και τον πατέρα του, με σκοπό να συμβάλουν όπως μπορούν στην "πλήρη αποκατάσταση" της Νοτρ Νταμ.

Παράλληλα ο γαλλικός ιδιωτικός οργανισμός Fondation du Patrimoine, που έχει ως αποστολή του την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, απευθύνει διεθνή έκκληση για βοήθεια.

«Για να αναγεννηθεί η Κυρία μας από τις στάχτες απευθύνουμε διεθνή έκκληση. Όλες οι δωρεές θα καταβληθούν πλήρως για την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Send this to a friend