• Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου
  • 09:35

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Τραμπ τα βάζει και με τον ειδικό ανακριτή –Προειδοποιήσεις από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ομάδας του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ αμφισβητώντας την ακεραιότητά της, γεγονός που ανάγκασε μέλη του Κονγκρέσου, τόσο Ρεπουμπλικανούς, όσο και Δημοκρατικούς, να τον προειδοποιήσουν ότι ενδεχόμενη παύση του θα αποτελούσε παραβίαση κόκκινης γραμμής.

Δύο ημέρες μετά την απόλυση-σοκ του πρώην υπαρχηγού του FBI Αντριου ΜακΚέιμπ, τον οποίο ο Τραμπ θεωρούσε προσωπικό αντίπαλο, σε μία κίνηση πολιτικής βεντέτας, ο Τραμπ επανήλθε σήμερα με μία νέα σειρά tweet για να καταγγείλει ότι είναι θύμα «κυνηγιού μαγισσών».

Αναφερόταν στην έρευνα του ειδικού Ρόμπερτ Μάλερ για τις υποψίες περί συνεργασίας ανάμεσα στο επιτελείο της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ και τη Ρωσία, αλλά και για στοιχεία που παραπέμπουν σε ενδεχόμενη παρεμπόδιση της δικαιοσύνης εκ μέρους του αμερικανού προέδρου.

Ο Τραμπ αμφισβήτησε την ακεραιότητα της ομάδας του Ρόμπερτ Μάλερ λέγοντας ότι«απαρτίζεται από Δημοκρατικούς» και αποφάνθηκε ότι «αυτή η έρευνα δεν θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει».

Πρώην διευθυντής του FBI το 2001 επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους, ο Ρόμπερτ Μάλερ επανατοποθετήθηκε στο ίδιο πόστο από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Η τοποθέτησή του στη θέση του ειδικού ανακριτή έγινε δεκτή με ικανοποίηση και από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών, αφού ο Μάλερ έχει εξασφαλίσει τον σεβασμό όλων των πλευρών για την ακεραιότητα και την αυστηρότητά του.

Πολλά στελέχη του ρεπουμπλικανικού στρατοπέδου εμφανίσθηκαν στα παραδοσιακά κυριακάτικα talk show σήμερα και απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις επιθέσεις του Τραμπ εναντίον της έρευνας του Ρόμπερτ Μάλερ, απάντησαν ότι πρέπει να συνεχισθεί και να ολοκληρωθεί.

«Προχωρεί βάσει των αποδείξεων που συγκεντρώνει και πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του, χωρίς παρεμβάσεις», δήλωσε στο CNN ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα Λίντσεϊ Γκράχαμ. «Πολλοί Ρεπουμπλικανοί συμμερίζονται την άποψή μου», τόνισε.

(πληροφορίες: ΑΠΕ)

Send this to a friend