
ΔΙΕΘΝΗ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε σήμερα τους Ευρωπαίους για τη στρατιωτική βοήθεια που παρέχουν στη χώρα του, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι οι δισταγμοί όσον αφορά τον εφοδιασμό της με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μαχητικά αεροσκάφη μπορεί να παρατείνουν τον πόλεμο.
Επιστρέφοντας από τη Χερσώνα, κοντά στο νότιο μέτωπο της Ουκρανίας, ο πρόεδρος μίλησε μέσω βιντεοσύνδεσης μέσα από το τρένο του με τους Ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες.
Η σύνδεση διακόπηκε μία φορά, όμως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατάφερε να περάσει το μήνυμά του, είπε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ακόμη, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε να επιβληθούν και νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία για τη χώρα του στην ΕΕ και να επιτευχθεί πρόοδος στο ειρηνευτικό σχέδιο.
Οι καθυστερήσεις σε αυτά τα σημεία μπορεί να παρατείνουν τον πόλεμο, προειδοποίησε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να αμύνεται απέναντι στην επιθετικότητα της Ρωσίας και ότι οι ίδιοι συμβάλλουν σε αυτήν την άμυνα παρέχοντάς της στρατιωτικό εξοπλισμό.
Πολλοί όμως διστάζουν να την εφοδιάσουν με όπλα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κλιμάκωση της σύγκρουσης και θα έδιναν στο Κίεβο τη δυνατότητα να πλήξει ρωσικά εδάφη.
Ορισμένες χώρες πάντως δηλώνουν έτοιμες να στείλουν στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη σοβιετικής κατασκευής.
Η Σλοβακία έστειλε σήμερα τέσσερα MiG-29 και η Πολωνία έχει υποσχεθεί άλλα τόσα. Το Κίεβο ωστόσο ζητά σύγχρονα βομβαρδιστικά-καταδιωκτικά, όπως τα αμερικανικά F-16.
Ροή Ειδήσεων
03/06/2023 | 23:31
Ξάνθη: «Δεν είχα γάλα να το ταΐσω», είπε η 27χρονη που εγκατέλειψε το νεογέννητο βρέφος της

03/06/2023 | 21:46
Στα εγκαίνια του μουσείου για τον Ούλοφ Πάλμε στη Χερσόνησο ο Ανδρουλάκης – Μαζί και ο Παπανδρέου και ο Γιοαχίμ Πάλμε
03/06/2023 | 21:37
Αντώνης Βλοντάκης: Έχω ψάξει τα κινητά των παιδιών μου και δεν ντρέπομαι καθόλου – Δεν έχω εμπιστοσύνη στους άλλους
03/06/2023 | 21:30
Έβρος: Προφυλακίστηκαν οι 5 συνοριοφύλακες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε διακίνηση μεταναστών

03/06/2023 | 20:39
Αυτιάς: Υπήρξε η στιγμή που άνοιξε η γη και με κατάπιε στην τηλεόραση- Μην το ζήσει κανείς ποτέ
03/06/2023 | 20:32
Ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους «να ενωθούν» και προανήγγειλε συνταγματική αναθεώρηση
03/06/2023 | 20:26
Θεσσαλονίκη: Φρίκη με την ασέλγεια 81χρονου σε 14χρονη – Τήν απειλούσε και τήν χτυπούσε για να μη μιλήσει

03/06/2023 | 20:20
Καβάλα: Ψάχνουν τον δολοφόνο 68χρονης γυναίκας – Ανατροπή μετά τα αρχικά ευρήματα που δεν έδειχναν εγκληματική ενέργεια

02/06/2023 | 00:04
Η μεγαλύτερη στιγμή στην ένδοξη ιστορία του ΠΑΟ: Ο τελικός με τον Άγιαξ στο Γουέμπλεϊ
02/06/2023 | 10:46
«Έσπασε» η Άννα Βίσση και ξέσπασε σε δάκρυα: «Φοβάμαι μην τελειώσει αυτό που κάνω»

02/06/2023 | 10:32
Παράσυρση αστυνομικού στην Κατεχάκη: «Δεν τον είδα ποτέ» – Τα πρώτα λόγια του γιατρού που παρέσυρε και σκότωσε τον άτυχο άνδρα
02/06/2023 | 08:50
Λένα Φλυτζάνη: Aυτή είναι η νεαρή παρουσιάστρια που πήρε τη θέση της Εύας Αντωνοπούλου στον ΣΚΑΪ
02/06/2023 | 16:08