Αθήνα

17 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Η Ουρανίτσα με το στόμα μεθυσμένου «νταλικέρη»

ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ισλανδοί δίνουν ιδέες! Αλλάζουν θρήσκευμα για να μην… πληρώσουν φόρο στην Εκκλησία!

Μέχρι και την… πίστη τους αλλάζουν στην Ισλανδία, προκειμένου να γλιτώσουν φόρους

Μέχρι και την… πίστη τους αλλάζουν στην Ισλανδία, προκειμένου να γλιτώσουν φόρους, αφού μέσα σε δυο εβδομάδες 3.100 άνθρωποι, σχεδόν το 1% του πληθυσμού της Ισλανδίας ασπάστηκαν τη θρησκεία του Ζουϊσμού, την αρχαία θρησκεία των Σουμερίων!

Αξίζει να σημειωθεί, πως στην Ισλανδία υπάρχει νόμος, ο οποίος προβλέπει την χρηματοδότηση των θρησκειών και των δογμάτων στη χώρα. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο, κάθε θρησκεία που έχει πιστούς, λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση, η οποία φυσικά προέρχεται από τους φορολογούμενους!

[adsense]

Πιο συγκεκριμένα, κάθε πολίτης άνω των 16 ετών δηλώνει το θρήσκευμα του στις φορολογικές αρχές. Κάθε χρόνο, μαζί με την φορολογία που πληρώνει, ο πολίτης καταβάλει και περίπου 73 ευρώ, τα οποία πηγαίνουν στα ταμεία της θρησκείας ή του δόγματος στο οποίο είναι ενταγμένος. Μάλιστα, από τον εν λόγω φόρο δεν γλυτώνουν ούτε όσοι δηλώνουν άθεοι καθώς τα 73 ευρώ μπορεί να μην πηγαίνουν σε κάποια θρησκεία αλλά εισπράττονται προς όφελος του κράτους.

Οι Ζουϊστές θέλουν η θρησκεία τους να μεγαλώσει πολύ, ούτως ώστε να καταστεί ο Ζουϊσμός μια από τις κύριες θρησκείες στην χώρα προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση για να καταργήσει τον φόρο αλλά και την υποχρεωτική δήλωση θρησκεύματος στην οποία υποβάλλονται όλοι οι πολίτες.

Επί της ουσίας, οι Ισλανδοί συρρέουν μαζικά στη θρησκεία του Ζουϊσμού ως μέσο αντίδρασης στην πληρωμή φόρων στην κρατική εκκλησία, την Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία, στην οποία είναι ενταγμένα τα ¾ των Ισλανδών.

Συνέπεια αυτής της κίνησης είναι ο Ζουϊσμός να έχει γίνει η ταχύτερα αναπτυσσόμενη θρησκεία, ενώ έχει ξεπεράσει ακόμη και τους μουσουλμάνους.

Μάλιστα, για να πετύχουν τους στόχους τους, οι Ζουϊστές δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν στους πιστούς τους τα 73 ευρώ που θα εισπράττουν από την φορολογία και υπόσχονται να διαλύσουν την «εκκλησία» τους όταν ο στόχος τους επιτευχθεί.

Εξάλλου, ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους είναι ένα ζήτημα που τα τελευταία χρόνια απασχολεί έντονα τους Ισλανδούς, αφού σε δημοσκόπηση του περασμένου Σεπτεμβρίου, το 55% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού.

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου: «Αυτοί δημιουργούν προβλήματα»
Μακρόν: Οι ισλαμιστές θέλουν να μας κλέψουν το μέλλον μας
ΗΠΑ: Απόπειρα δολοφονίας κατά του Μπάιντεν- Πώς τον έσωσε το FBI
Κουτάβι στην Ιταλία γεννήθηκε με πράσινη γούνα (ΦΩΤΟ)
Ερντογάν: Γιατί οι ΗΠΑ δεν αντιδρούν για τις δοκιμές με τους S-300 της Ελλάδας;
Ρούντι Τζουλιάνι: Σάλος με βίντεο που τον δείχνει ξαπλωμένο με το χέρι στο παντελόνι μπροστά σε «δημοσιογράφο»