• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 10:39

Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ώρες αγωνίας στην Ιταλία: Ακούγονται φωνές από τα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε στη Γένοβα

Ολονύχτια θα είναι η αναζήτηση επιζώντων στα συντρίμμια της γέφυρας που κατέρρευσε σήμερα στη Γένοβα, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους. 

Ανατριχιαστικές είναι οι μαρτυρίες από την Γένοβα, μετά την κατάρρευση της μεγάλης γέφυρας. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως από τα συντρίμμια ακούγονται φωνές ανθρώπων που καλούν σε βοήθεια. Μάλιστα πληροφορίες από τα ιταλικά ΜΜΕ δεν αποκλείουν κι άλλο κομμάτι της γέφυρας να γκρεμιστεί!

“Συνεχίζουμε τις προσπάθειες να ανασύρουμε επιζώντες από τα χαλάσματα” δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γένοβας Αλεσάντρα Μπούτσι.

“Ελπίζουμε να βρούμε περισσότερους επιζώντες”

Ο τελευταίος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 35 νεκρούς, όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, επικαλούμενο πηγές από την πυροσβεστική. Ωστόσο, η τοπική αυτοδιοίκηση της περιφέρειας της Γένοβας, Λιγουρία, περιόρισε τον μέχρι τώρα επίσημο απολογισμό σε 26 νεκρούς και 15 τραυματίες, εκ των οποίων 9 σε σοβαρή κατάσταση.

Ώρες μετά την τραγωδία, η αντισυστημική κυβέρνηση της Ιταλίας που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο ανέφερε ότι η κατάρρευση της γέφυρας δείχνει πως η χώρα χρειάζεται να δαπανήσει περισσότερα ώστε να βελτιώσει τις υπό διάλυση υποδομές της, αγνοώντας τους περιορισμούς της ΕΕ για τον προϋπολογισμό εφόσον καταστεί αναγκαίο.

“Θα πρέπει να διερωτηθούμε εάν το να επιδεικνύουμε σεβασμό στους περιορισμούς του προϋπολογισμού είναι σημαντικότερο από την ασφάλεια των Ιταλών πολιτών. Προφανώς για εμένα, δεν είναι” δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θέλει “ονόματα και επώνυμα των υπευθύνων διότι μια τραγωδία όπως αυτή το 2018 είναι απαράδεκτη”.

“Θα πρέπει να πληρώσουν, να πληρώσουν για τα πάντα και να πληρώσουν πολύ” τόνισε.

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι η γέφυρα θα κατεδαφιστεί, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης. Παράλληλα, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η απομάκρυνση τετρακοσίων ανθρώπων από τα σπίτια τους, τα οποία βρίσκονται δίπλα και κάτω από την γέφυρα.

Η απόφαση ελήφθη διότι δεν μπορεί να αποκλεισθούν νέες καταρρεύσεις τμημάτων της οδογέφυρας, που, αν δεν ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, μπορεί να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον τελικό απολογισμό των θυμάτων.

Send this to a friend