Αθήνα

10 oC

ψιχάλες

Οργή στην Ουγγαρία από δηλώσεις του προέδρου του κοινοβουλίου - Συνέκρινε ομοφυλόφιλους με παιδόφιλους

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής της Ουγγαρίας, ο οποίος συνέκρινε τους ομοφυλόφιλους με τους παιδόφιλους.

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου της Βουλής της Ουγγαρίας, ο οποίος συνέκρινε τους ομοφυλόφιλους με τους παιδόφιλους.

Ο Λάζλο Κοβέρ, μέλος του κυβερνώντος κόμματος Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν και πρόεδρος του κοινοβουλίου, δήλωσε την Τετάρτη, αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους ότι «από ηθική άποψη δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της συμπεριφοράς των παιδόφιλων και αυτού που ζητεί να υιοθετήσει, διότι το παιδί είναι αντικείμενο πόθου και στις δύο περιπτώσεις».

Ο Κοβέρ έκανε αυτές τις δηλώσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωπαϊκές εκλογές και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης τις θεώρησαν αποκρουστικές.

«Θα έπρεπε να ντρέπεται και είναι πρόεδρος του κοινοβουλίου!», σχολίασε η Τίμεα Ζάμπο του κεντροδεξιού κόμματος Διάλογος.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη βουλευτή Μπερναντέτ Ζελ, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, το Fidesz “έχει στραφεί στην άκρα δεξιά” και πλέον δεν έχει καμία “αναστολή”.

Άλλο κόμμα της κεντροαριστεράς, το DK, προειδοποίησε ότι οι βουλευτές του δεν θα σηκώνονται πλέον όταν εισέρχεται στο κοινοβούλιο ο Κοβέρ, τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικό εγκληματία».

«Το να συγκρίνει κανείς την επιθυμία κάποιου να γίνει θετός γονέας με την παιδοφιλία δεν πληγώνει μόνο τους ΛΟΑΤΚΙ γονείς, αλλά όλους τους θετούς γονείς», σχολίασε η κεντρική ουγγρική οργάνωση ΛΟΑΤΚΙ προσώπων.

Η κυβέρνηση του Ορμπάν ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται “την παραδοσιακή οικογένεια” και αντιτίθεται στον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στο όνομα «των χριστιανικών αξιών».

Send this to a friend