Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ό, τι θα γινόταν και… εδώ! Υφυπουργός στην Αγγλία παραιτήθηκε επειδή άργησε να πάει να απαντήσει σε επερώτηση

Αυτό που δε θα έκανε για κανέναν λόγο Έλληνας υπουργός πραγματοποίησε ένας Άγγλος υφυπουργός στη Βρετανική Βουλή, αφήνοντας άφωνους τους συναδέλφους του.

Ο Μάικλ Μπέιτς, υφυπουργός στο υπουργείο Διεθνούς Ανάπτυξης αποχώρησε με θεαματικό τρόπο εχθές από την αίθουσα της Βουλής των Λόρδων αφού είπε στα μέλη της ότι «ντρέπεται βαθιά» που δεν ήταν εκεί για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

Και σα να μην έφτανε αυτό, όπως έγινε γνωστό σήμερα, η Τερέζα Μέι δεν έκανε δεκτή την παραίτησή του, με αποτέλεσμα ο Μπέιτς να παραμένει στη θέση του.

Το παρακάτω βίντεο τον δείχνει πριν αποχωρήσει από την αίθουσα αφήνοντας άφωνους τους βουλευτές ο Μπέιτς δήλωσε, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από την συνάδελφό μου, τη Βαρώνη Λίστερ, που δεν ήμουν στη θέση μου για να απαντήσω στις ερωτήσεις της, πάνω σε ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα. Εδώ και πέντε χρόνια που βρίσκομαι στη βουλή των Λόρδων και απολαμβάνω το προνόμιο να απαντάω ερωτήματα εκ μέρους της κυβέρνησης πίστευα πάντα ότι αποτελεί καθήκον μας να ανταποκρινόμαστε στα υψηλότερα πρότυπα ευγένειας και σεβασμού. Ντρέπομαι βαθιά που σήμερα δεν ήμουν στη θέση μου όταν έπρεπε. Ως αποτέλεσμα αυτού, θα υποβάλλω την παραίτησή μου».

Send this to a friend