
ΔΙΕΘΝΗ
Οικισμός στην περιφέρεια του Κιέβου, της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, βομβαρδίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακοίνωσε η περιφερειακή διοίκηση μέσω της πλατφόρμας Telegram.
«Σωστικά συνεργεία ήδη εργάζονται επιτόπου», ανέφερε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι βομβαρδίστηκε ή πού ακριβώς.
Αντιαεροπορικούς πυραύλους AMRAAM στέλνει στην Ουκρανία η Βρετανία
Η Βρετανία θα στείλει στην Ουκρανία επιπλέον αντιαεροπορικούς πυραύλους ικανούς να καταρρίπτουν ρωσικούς πυραύλους Κρουζ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας.
Η ανακοίνωση εγγράφεται στη βούληση που επέδειξαν σύμμαχοι της Ουκρανίας που συνεδρίασαν χθες Τετάρτη στις Βρυξέλλες να βοηθήσουν το Κίεβο να ενισχύσει το ταχύτερο την αντιαεροπορική του άμυνα, μετά το κύμα εντατικών ρωσικών βομβαρδισμών σε μεγάλες πόλεις της χώρας τη Δευτέρα και την Τρίτη.
Πύραυλοι AMRAAM, που θα παραδοθούν «τις επόμενες εβδομάδες» στο Κίεβο και θα μπορούν να βάλλονται από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας NASAMS που υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ, θα είναι οι πρώτοι που θα στείλει το Λονδίνο με τη δυνατότητα να καταρρίπτουν πυραύλους Κρουζ, διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι πύραυλοι αυτοί θα βοηθήσουν να προστατευθούν εθνικές υποδομές καίριας σημασίας της Ουκρανίας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Ακόμη, το Λονδίνο διαβεβαίωσε πως θα σταλούν εκατοντάδες επιπλέον πύραυλοι για συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και εκατοντάδες UAVs για να υποστηριχθεί η δυνατότητα συλλογής πληροφοριών των ένοπλων δυνάμεων του Κιέβου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει ακόμη 18 κανόνια, τα οποία θα προστεθούν στα 64 που έχουν παραδοθεί ήδη.
«Τα όπλα αυτά θα βοηθήσουν την Ουκρανία να υπερασπίζεται τους αιθέρες της από επιθέσεις και θα ενισχύσει την άμυνά της μαζί με τα αμερικανικά NASAMS», διαβεβαίωσε ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας.
Η βρετανική ανακοίνωση καταγράφεται πριν από τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του NATO στις Βρυξέλλες σήμερα και ενώ ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αξιώνει να δημιουργηθεί αντιπυραυλική «ασπίδα» πάνω από την Ουκρανία.
Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, διαβεβαίωσε ότι η προμήθεια συστημάτων ικανών να καταρρίπτουν ρωσικούς πυραύλους είναι «προτεραιότητα».
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ροή Ειδήσεων

28/01/2023 | 09:32
ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό του Αφροαμερικανού Νίκολς – Οργή και επεισόδια
28/01/2023 | 09:11
Χρήστος Βαλαβανίδης: «Ο ρόλος έγινε επιτυχία, αλλά αρνήθηκα να τον κάνω όταν έμαθα τους συντελεστές»
28/01/2023 | 08:40
Survivor All Star: «Ούτε ένα δάκρυ για την Καρολίνα ο Μάριος» – Εντάσεις στις δύο καλύβες

28/01/2023 | 08:20
Αμερικανός πτέραρχος προειδοποιεί πως οι ΗΠΑ μπορεί να εμπλακούν σε πόλεμο με την Κίνα το 2025
28/01/2023 | 08:03
«Τσάλεντζερ»: Όταν το διαστημικό λεωφορείο εξερράγη 73 δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του
28/01/2023 | 07:53
Σταϊκούρας για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας: Εφικτός ο στόχος της επενδυτικής βαθμίδας
28/01/2023 | 07:39
Κολύμβηση: Αργυρό μετάλλιο ο Χρήστου – Έχασε το χρυσό για δέκατα του δευτερολέπτου

28/01/2023 | 00:46
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τη «φρικτή επίθεση» σε συναγωγή της Ιερουσαλήμ

27/01/2023 | 11:04
Κόντρα πολιτικών αρχηγών στη Βουλή: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας
27/01/2023 | 13:32
Μητσοτάκης: Η επιστολή που μου έστειλε ο Ράμμος δεν είχε ονόματα. Πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα;

26/01/2023 | 19:37
Δημοσκόπηση MRB: 30,2% συγκεντρώνει η ΝΔ, 24,3% ο ΣΥΡΙΖΑ και 10,5% το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
26/01/2023 | 00:38
Γαρυφαλλιά Καληφώνη: Oι φήμες για χωρισμό με τον Μάστορα και η αινιγματική ανάρτηση
27/01/2023 | 12:44
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Παριστάνατε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας

27/01/2023 | 19:38
Δημοσκόπηση MRB: Ποιο σενάριο συνεργασίας προτιμούν οι πολίτες αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές
27/01/2023 | 11:40
Πλήθος και πάθος για τον Θεοχάρη – Τα μηνύματα που έστειλε: “Η χώρα χρειάζεται καθαρή λύση. Αυτοδύναμη ΝΔ, αυτοδύναμη Ελλάδα”
27/01/2023 | 00:01
Συνεχίζεται η κακοκαιρία: Πώς θα κινηθεί την Παρασκευή, ποιες περιοχές θα έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα

27/01/2023 | 15:02
Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με 156 ψήφους κατά και 143 υπέρ

26/01/2023 | 13:57