Αθήνα

9 oC

ψιχάλες μικρής έντασης

Παγκόσμιο σοκ από τη δολοφονία της Ντάφνι Κ. Γκαλιζία - Τι έγραφε η δημοσιογράφος λίγο πριν δολοφονηθεί;

Ερωτηματικά προκαλεί η τελευταία ανάρτηση της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία λίγες ώρες πριν πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης στη Μάλτα.

«Υπάρχουν εγκληματίες όπου και αν κοιτάξεις, η κατάταση είναι απελπιστική» έγραφε η Μαλτέζα δημοσιογράφος στο τελευταίο άρθρο στο προσωπικό της ιστολόγιο που αναρτήθηκε λίγες ώρες πριν η ίδια να βρει τραγικό θάνατο από έκρηξη του αυτοκινήτου της.

Σύμφωνα με τον Guardian η Γκαλίζιζ ένιωθε ότι είχε βάση η απαισιοδοξία της για τη Μάλτα αλλά και οι εχθροί της είχαν τους ίδιους βάσιμους λόγους να τη φοβούνται. «Κάποιος φαίνεται ότι ανησύχησε πάρα πολύ για να θέλει να τη σωπάσει» συμπληρώνει η βρετανική εφημερίδα.

Στο συγκεκριμένο κείμενό της, η 53χρονη δημοσιογράφος έβαζε ξανά στο στόχαστρο τους πολιτικούς από τη Μάλτα. Η ίδια εκτιμούσε ότι τα εγκληματικά συμφέροντα είχαν καταλάβει τη χώρα της και την είχαν μετατρέψει σε ένα μαφιόζικο νησί: γι' αυτό έγραφε για ένα πολιτικό σύστημα γεμάτο διαφθορά, για συμφωνίες που χρησιμοποιούνταν για «ξέπλυμα χρήματος» και για ένα δικαστικό σύστημα που ήταν ή ανίκανο ή απρόθυμο να εντοπίσει τους «εγκέφαλους» του συστήματος αυτού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τα τελευταία 10 χρόνια έχουν σημειωθεί στη Μάλτα συνολικά 15 δολοφονίες με «άρωμα» μαφίας...

Send this to a friend