Αθήνα

 

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

king tyflosi mak1
Ήπιε κοκτέιλ με μεθανόλη στο Μπαλί και καταδικάστηκε σε μόνιμη τύφλωση – Η περιπέτεια της Άσλεϊ Κινγκ
gaza 2 2

ΔΙΕΘΝΗ

Παλαιστίνη: Μαίνονται οι μάχες στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ισραηλινά πλήγματα σε κεντρικές περιοχές

Ισραηλινές δυνάμεις αντιπαρατέθηκαν με Παλαιστίνιους μαχητές στην πόλη της νότιας Λωρίδα της Γάζας Γάζας Ράφα σήμερα, και έπληξαν περιοχές στο κέντρο του παραλιακού θύλακα όπου χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι αναζητούν καταφύγιο.

Κάτοικοι στη Ράφα, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, δήλωσαν πως σφοδρές μάχες μαίνονταν ανάμεσα σε μαχητές υπό τη Χαμάς και ισραηλινές δυνάμεις, ιδιαίτερα στο κέντρο και στις δυτικές περιοχές όπου άρματα μάχης προωθήθηκαν τις προηγούμενες δύο ημέρες.

Οι ένοπλες πτέρυγες της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ και ισλαμιστικές ομάδες μαχητών της Χαμάς δήλωσαν πως μαχητές αντιμετώπισαν ισραηλινές δυνάμεις με αντιαρματικές ρουκέτες και όλμους.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οι στρατιώτες του σκότωσαν μια ομάδα μαχητών που κινούνταν προς αυτούς, και κατέστρεψαν πυρομαχικά, φρεάτια σηράγγων και υποδομές στην Τελ αλ Σουλτάν, στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

Προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός υπό την ηγεσία του Κατάρ και της Αιγύπτου και με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχουν καρποφορήσει μέχρι τώρα λόγω διαφωνιών μεταξύ των μαχητών, που αλληλοκατηγορούνται για το αδιέξοδο.

Ισραηλινά πλήγματα τις τελευταίες 24 ώρες σκότωσαν τουλάχιστον 64 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από άλλους 100, ανέφερε το τοπικό υπουργείο Υγείας. Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγματα σήμερα, σύμφωνα με το γραφείο μέσων ενημέρωσης της κυβέρνησης της Χμάς που διοικεί τη Γάζα.

Τα ισραηλινά πλήγματα σε περιοχές της κεντρικής Γάζας την προηγούμενη εβδομάδα εστιάστηκαν στον καταυλισμό Αλ Νουσέιρατ, όπου δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν.

“Ακούμε τους ήχους των εκρήξεων στη Νουσέιρατ και βλέπουμε τον καπνό να υψώνεται από εδώ στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ, το τελευταίο καταφύγιο μπορούμε να πούμε και τρομοκρατούμαστε από το αίσθημα ότι άρματα μάχης μπορεί να φθάσουν εδώ”, δήλωσε ο Τάμερ Αμπουράκαν, κάτοικος της πόλης της Γάζας και τώρα εκτοπισμένος στην κεντρική περιοχή της Ντέιρ αλ Μπάλαχ.

“Πού μπορούμε να πάμε μετά; Όλη η Λωρίδα της Γάζας φλέγεται και είμαστε κυνηγημένοι σαν ελάφια στο δάσος. Πότε είναι το ‘αρκετά’; Πότε θα τελειώσει αν τελειώσει επιτέλους ο πόλεμος;” είπε μέσω εφαρμογής τσατ.

Το Ισραήλ ορκίστηκε να εξαλείψει τη Χαμάς αφότου μαχητές της σκότωσαν 1.200 ανθρώπους και συνέλαβαν περισσότερους από 250 ομήρους στη διάρκεια επίθεσης στις 7 Οκτωβρίου πέρυσι, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία. Τουλάχιστον 38.983 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τότε στην επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ σε αντίποινα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Γάζας.

Οι εντάσεις είναι μεγάλες στην περιοχή, με τις ανησυχίες να παραμένουν για μια ενδεχόμενη εξάπλωση της βίας.

Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν στρατιωτικούς στόχους των Χούθι κοντά στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης χθες, Σάββατο, μία ημέρα αφότου μη επανδρωμένο αεροσκάφος της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης έπληξε το Τελ Αβίβ. Ισραηλινά πλήγματα έθεσαν στο στόχαστρο αποθήκη όπου φυλάσσονται πυρομαχικά που ανήκουν στην ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ στον ότιο Λίβανο, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Ροή Ειδήσεων

ypourgeio eyp xrm

30/04/2025 | 17:11

Συνελήφθη 59χρονος στην Αλεξανδρούπολη από ΕΥΠ και ΕΛΑΣ: Φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

30/04/2025 | 16:50

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο σημείωσαν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

30/04/2025 | 16:40

Βικτόρια Ρόσκινα: «Μαρτύρησε στα χέρια των Ρώσων – Της έβγαλαν τα μάτια, τον εγκέφαλο και τον λάρυγγα» Φρικτός θάνατος για την 27χρονη Ουκρανή δημοσιογράφο
antetokounmpo 2 1 1024x576 1 1

30/04/2025 | 16:40

Αντετοκούνμπο: «Απολύτως απαράδεκτο να με βρίζει ο πατέρας του Χαλιμπέρτον»

30/04/2025 | 16:33

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος εξομολογείται για τον γιο του: «Με έχει πληγώσει πάρα πολύ αυτό το πράγμα»

30/04/2025 | 16:30

ΔΥΠΑ: Τον Μάιο 156 εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής
lavrof 1

30/04/2025 | 16:20

Λαβρόφ στη σύνοδο των BRICS: Η Δύση κλονίζει τη διεθνή χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική

30/04/2025 | 16:15

Νίκος Κοκλώνης: Η Αγλαϊα Λάτσιου κέρδισε διαταγή πληρωμής των δεδουλευμένων της – Ήταν 6 μήνες απλήρωτη

30/04/2025 | 16:10

Κέντρο Υγείας Τήνου: Συνοδός ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρό
stamatopoulos1023

30/04/2025 | 16:00

Παύλος Σταματόπουλος: «Ανεβάζω φωτογραφία και μου λένε: δεν βλέπεις ότι είσαι 50 χρονών;»

30/04/2025 | 15:55

Γιώργος Λιάγκας: «Αδίκησα τον Γιώργο Νταλάρα και θέλω να το αποκαταστήσω»

30/04/2025 | 15:50

Το Πεκίνο δηλώνει πως οι σχέσεις του με την ΕE φέρνουν «μια πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
gettyimages 955901248 2048x1363

30/04/2025 | 15:49

Αμάλ Κλούνεϊ: Αντιμέτωπη με απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ λόγω της συνεργασίας της με το ΔΠΔ στην υπόθεση Νετανιάχου

30/04/2025 | 15:40

Ο Τραμπ αστειεύτηκε ότι θα ήθελε να γίνει ο επόμενος πάπας – «Αυτή θα ήταν η πρώτη μου επιλογή»

30/04/2025 | 15:30

Μαντώ Τζαβάρα: «Νιώθω μία σιχαμάρα» – Τα πρώτα λόγια μετά τη δικαστική απόφαση για τον Μανώλη Παπαμακάριο
screenshot 14
Σφοδρή επίθεση Αλμοδόβαρ στον Τραμπ: Θα μείνει στην Ιστορία ως το μεγαλύτερο λάθος της εποχής μας
screenshot 15
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Στη Σκωτία για την επέτειο του γάμου τους – Τα ασορτί σακάκια και το πανάκριβο ρολόι
screenshot 16
Δεκάδες συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη μετά το κάλεσμα για διαδηλώσεις την Πρωτομαγιά
trump
Ο Ντόναλντ Τραμπ έξαλλος με την Amazon του Τζεφ Μπέζος – Θα εμφανίζει «τιμή δασμού» στα προϊόντα της
amaz
Η Amazon εκτόξευσε τους πρώτους της δορυφόρους διαδικτύου – Ανταγωνίζεται τα Starlink της SpaceX
screenshot 17
Σκωτία: Απαγόρευση τρανς γυναικών στο γυναικείο ποδόσφαιρο