• Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου
  • 08:28

Αθήνα

12 oC

ασθενής ομίχλη

H «απάντηση» της Τουρκίας στην άσκηση «Ηνίοχος»: Ανακοίνωσε στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο

H Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο, "απαντώντας" στην άσκηση 'Ηνίοχος' της Ελλάδας.

Την είδηση μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα Βατάν, σύμφωνα με την οποία η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 6 Μαρτίου εως τις 30 Απριλίου. Παράλληλα, δημοσίευμα της εφημερίδας Τζουμχουριέτ γράφει ότι η Άγκυρα ετοιμάζεται να βγάλει το πολεμικό ναυτικό της στις περιοχές που η Αθήνα έχει δεσμεύσει για ασκήσεις.

Ο πρόεδρος του τουρκικού ινστιτούτου '21ος Αιώνας', Τζαχίτ Αρμαγάν Ντιλέκ μίλησε στην εφημερίδα, αναφέροντας ότι η ελληνική άσκηση αποτελεί πολιτικό μήνυμα με την Ελλάδα να προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από τη Μεσόγειο και να το μεταφέρει στο Αιγαίο.

Επίσης, υποστήριξε ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρεται συχνά σε 'μεγάλο ατύχημα', εκτιμώντας ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη για μια τέτοια αντιπαράθεση. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη στάση της Ελλάδας, προκλητική καθώς κλείνει τις εξόδους της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα από το Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις τουρκικές πηγές, η Τουρκία σχεδιάζει να "κλείσει" τις παράκτιες περιοχές, όπου η Ελλάδα έχει προγραμματίσει ασκήσεις, με πολεμικά της πλοία.

Send this to a friend