• Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
  • 22:55

Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

«Πέρασα από τα χέρια 14 τζιχαντιστών»: H συγκλονιστική μαρτυρία πρώην σκλάβας του σεξ του ISIS

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία της 28χρονης Κούρδισσας Σάθα Σαλίμ Μπασάρ για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε στα χέρια των τζιχαντιστών.

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία της 28χρονης Κούρδισσας Σάθα Σαλίμ Μπασάρ για τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε στα χέρια των τζιχαντιστών.

Ο εφιάλτης της ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2014, όταν αιχμαλωτίστηκε στο Ιράκ μαζί με την μητέρα της, την αδελφή της και δύο νεότερους αδελφούς από σουνίτες εξτρεμιστές του ISIS. Οι τζιχαντιστές τη μεταχειρίστηκαν ως σκλάβα του σεξ και τη βίαζαν κατ'εξακολούθηση.

Επίσης, τη χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινη ασπίδα, ενώ είδε την καλύτερη της φίλης να πεθαίνει στο πεδίο της μάχης.

Όπως είπε στο Fox News, στην αρχή ισχυρίστηκε ότι είναι η μητέρα του νεότερου αδελφού της -ηλικίας τότε μόλις τριών ετών- ελπίζοντας ότι θα γλίτωνε το βιασμό. Ωστόσο, και οι 14 τζιχαντιστές τη βίασαν αλλεπάλληλες φορές. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που με βίασαν», είπε. «Πέρασα από τα χέρια 14 τζιχαντιστών».

Το 2017 τελείωσε το μαρτύριο της και τώρα θα καταθέσει σε γερμανικό δικαστήριο εις βάρος ενός από τους βιαστές της, που δικάζεται στη χώρα προέλευσής του.

«Χρειαζόμαστε βοήθεια για να σώσουμε τους υπόλοιπους αγνοούμενους», εκλιπαρεί στη συνέντευξή της στο Fox News.

Οι Τζιχανιστές επιχείρησαν να εξολοθρεύσουν τους Γιαζίντι, μια θρησκευτική μειονότητα, η οποία ασπάζεται ένα συγκριτικό θεολογικό σύμπλεγμα τοπικών κουρδικών πίστεων, που περιέχει και ζωροαστρικά στοιχεία, καθώς και τμήματα του ισλαμικού σουφικού δόγματος.

Χιλιάδες Γιαζίντι προσπάθησαν να ξεφύγουν από τους τζιχαντιστές τον Αύγουστο του 2015 με αποτέλεσμα 7.000 γυναίκες, ακόμη και ανήλικα κορίτσια να αιχμαλωτιστούν και πολλές εξ αυτών να μετατραπούν σε σκλάβες του σεξ.

Send this to a friend