• Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου
  • 02:34

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βαρύ πλήγμα λίγο πριν τις εκλογές για τον Ερντογάν- Πέθανε ο πανίσχυρος σύμμαχός του Ερντογάν Ντεμιρορέν

Σε βαρύ πένθος έχει περιέλθει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την είδηση του θανάτου του στενού του φίλου και συμμάχου Ερντογάν Ντεμιρορέν.

Ο Ντεμιρορέν πέθανε σε ηλικία 80 ετών και πρόσφατα είχε εξαγοράσει τον όμιλο Dogan έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο άνθρωπος αυτός είχε μια ολόκληρη αυτοκρατορία και επί της ουσίας έλεγχε τα πιο σημαντικά ΜΜΕ της Τουρκίας!

Ο ιδιοκτήτης της Demirören Media Group, Ερντογάν Ντεμιρορέν, ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες της Τουρκίας και η οικογένειά του κατέχει μεταξύ άλλων την ενεργειακή εταιρεία «Milangaz» και το εμπορικό κέντρο «Demirören İstiklal» στην Κωνσταντινούπολη. Τον Μάιο του 2011 είχε αγοράσει από τον όμιλο Doğan τις εφημερίδες Milliyet και Vatan.

Ο Ερντογάν Ντεμιρορέν γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1938, ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά. Ο γιός του, Γιλντιρίμ Ντεμιρόρεν, υπήρξε πρόεδρος της Μπεσίκτας και πλέον είναι πρόεδρος της τουρκικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο Ερντογάν Ντεμιρορέν νοσηλευόταν με σοβαρά προβλήματα υγείας από τις 31/05/2018 στην εντατική του νοσοκομείου Florence Nightingale στην Κωνσταντινούπολη.

Η σχέση του Ερντογάν Ντεμιρορέν, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, πέρασε από… σαράντα κύματα. Όπως αποκαλύφθηκε από τις τηλεφωνικές υποκλοπές, την περίοδο 2013-2014, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφωνούσε στον Ντεμιρορέν και του έκανε παρατηρήσεις για τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του, Milliyet και Vatan. Ο Ντεμιρορέν έκλαιγε και του ζητούσε συγχώρεση.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2013 ο Τούρκος πρόεδρος είχε ρίξει πρόστιμο 5 δισεκατομμύρια δολάρια στον όμιλο Dogan για παράνομο εμπόριο πετρελαίου.

Ο όμιλος Dogan

Στον όμιλο Dogan ανήκουν τα εξής μέσα ενημέρωσης: Kanal D, CNN Türk, TV2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Magazine, Doğan Egmont, Doğan Kitap, Magazine Marketing and Planning (DPP).

Οι εταιρείες του ομίλου Demirören

Enerji

Milangaz
Oto Milangaz
Moil

Sanayi
Demirören Ağır Metal
Parsat Piston
MS Motor Servis
D-Mermer

Turizm
Kemer Country
Kemer Country Club
Kemer Country Hotel
Konut Projesi Yatırımları
Lidya Flats
Seyhan Park Evleri

AVM İşletmeciliği
Demirören İstiklal

Liman İşletmeciliği
Zeyport
Dolfen İskelesi

İnşaat
Lidya Yapı

Medya
Εφημερίδα Milliyet
Εφημερίδα Vatan
Milliyet.com.tr
Gazetevatan.com
Milliyet İnternet TV
Skorer.com
Uzmanpara
PembeNar

E-Ticaret
Milliyetemlak.com

Eğitim
Ata Eğitim Kurumları

Send this to a friend