• Κυριακή, 20 Ιανουαρίου
  • 09:52

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πυρά Γιλντιρίμ σε ΗΠΑ: Είναι συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επιτέθηκε στις ΗΠΑ για τις αιματηρές συγκρούσεις στη Γάζα που σημειώθηκαν σήμερα με αφορμή τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ. 

Κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι "ανάβει πυρκαγιές" στο εξωτερικό, αδυνατώντας να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας του και ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Στη συνέχεια, μιλώντας στους δημοσιογράφους καταδίκασε τις δολοφονίες από τις ισραηλινές δυνάμεις δεκάδων Παλαιστινίων σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας. «Δυστυχώς, οι ΗΠΑ υπεροπτικά στάθηκαν στο πλευρό της ισραηλινής κυβέρνησης που σκοτώνει αμάχους και έγιναν συνεργοί σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Γιλντιρίμ και πρόσθεσε:

"Αυτή η πρόκληση το μόνο που θα κάνει είναι να επιδεινώσει τα προβλήματα στην περιοχή και να προκαλέσει ένα βαθύτερο σημάδι στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σχέση και θα κάνει την ειρήνη στην περιοχή πιο δύσκολη».

Επίσης, υποστήριξε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή από προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό της χώρας του με την μεταφορά της πρεσβείας «προσπαθώντας να κρύψει τη πυρκαγιά εντός, ξεκινώντας πυρκαγιές εκτός».

 

Send this to a friend