Αθήνα

15 oC

αραιές νεφώσεις

Πολύ αισιόδοξος ο Ζάεφ: Έχω εμπιστοσύνη σε Τσίπρα και Καμμένο ότι θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών!

Ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε αισιόδοξος σε σημερινές δηλώσεις του για τη συμφωνία των Πρεσπών και παράλληλα, φρόντισε να «μαζέψει» τα όσα προκλητικά διαμήνυε τις τελευταίες ημέρες.

Ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε αισιόδοξος σε σημερινές δηλώσεις του για τη συμφωνία των Πρεσπών και παράλληλα, φρόντισε να «μαζέψει» τα όσα προκλητικά διαμήνυε τις τελευταίες ημέρες.

Μιλώντας στο πρακτορείο ΜΙΑ, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υποστήριξε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στον Πάνο Καμμένο ότι θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών από την ελληνική βουλή.

Σε ερώτηση για τη δήλωση του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ότι θα παραιτηθεί μόλις το Κοινοβούλιο της πΓΔΜ ψηφίσει τις συνταγματικές τροπολογίες και αν αυτό θα επηρεάσει τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ζάεφ ανέφερε ότι έχει εμπιστοσύνη στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην ελληνική κυβέρνηση, στην ελληνική αντιπολίτευση και στον ελληνικό λαό.

«Έχω εμπιστοσύνη και στον Καμμένο, που είναι επίσης μέρος της κυβέρνησης. Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία σε μία τέτοια ιστορική συμφωνία, επειδή η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες, και για τους δύο λαούς. Πιστεύω ότι τα οφέλη θα γίνουν αισθητά τους επόμενους μήνες από την εφαρμογή της. Είμαι πεπεισμένος ότι η εμπιστοσύνη που έχω στον Αλέξη Τσίπρα θα βρει την υλοποίησή της στο Κοινοβούλιο, όπως και εγώ προσπαθώ η εμπιστοσύνη που έχει ο Αλέξης Τσίπρας σε μένα και στην “μακεδονική” κυβέρνηση να βρει υλοποίηση στο Κοινοβούλιο. Η διαδικασία που βρίσκεται μπροστά μας είναι σοβαρή και ουσιαστική. Ούτε εγώ, ως άνθρωπος που γνωρίζει, μπορώ να εγγυηθώ ότι η διαδικασία θα επιτύχει στο “μακεδονικό” Κοινοβούλιο, όμως κάνουμε αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία περί τα μέσα Ιανουαρίου αυτή η διαδικασία με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου έχει οριστεί για τις 9 Ιανουαρίου και πιστεύω ότι όχι πάνω από δέκα μέρες μετά θα καταφέρουμε να ψηφίσουμε τις τελικές τροπολογίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ, σύμφωνα με το “MIA”.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Επίσης, ο Ζάεφ εκτίμησε ότι οι συνταγματικές τροπολογίες θα αποσπάσουν την στήριξη των βουλευτών της ΠΓΔΜ και ότι η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Τέλος, ανέφερε ότι στις προτεινόμενες τροπολογίες «δεν υπάρχει τίποτα κρυφό» και ότι αυτές αποτελούν «έντιμη προσέγγιση στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών», υπογραμμίζοντας πως οι εν λόγω τροπολογίες ήταν αποτέλεσμα μίας συμμετοχικής διαδικασίας, που περιλάμβανε και την αλβανική κοινότητα της χώρας.

Send this to a friend