Αθήνα

33 oC

αίθριος καιρός

Πως ένα δημόσιος υπάλληλος υπεξαίρεσε 1,2 εκατ. δολάρια από... πλαστές παραγγελίες!

Ο Gilberto Escamilla, δημόσιος υπάλληλος στο Νότιο Τέξας, κατάφερε να υπεξαιρέσει σε βάθος εννιαετίας περίπου 1,2 εκατ. δολάρια σε φαχίτας!

Ο ίδιος πήρε άδεια μια μέρα από τη θέση του σε μια κρατική δομή του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις προμήθειες των αναμορφωτηρίων του Τέξας για να πεταχτεί στον γιατρό κι έτυχε να σηκώσει το τηλέφωνο ένας συνάδελφός του. Η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής του είπε πως ήταν ο οδηγός από ένα μεξικανικό catering και έπαιρνε για να επιβεβαιώσει την παράδοση... 350 κιλών φαχίτας!

Βέβαια, το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν σερβίρει μεξικάνικα εδέσματα στις φυλακές και τα αναμορφωτήριά του, όμως ο οδηγός του φορτηγού επέμενε όμως πως αυτό κάνει εδώ και 9 χρόνια!

Την επομένη που γύρισε στη δουλειά του ο Escamilla, βρήκε να τον περιμένουν οι προϊστάμενοί του και αναγκάστηκε να παραδεχτεί την απάτη του. Οι επιθεωρητές του υπουργείου είδαν πως το συνολικό ποσό της κατάχρησης είχε ανέλθει στα 9 αυτά χρόνια στα 1.251.578 δολάρια.

Από την έρευνα φάνηκε μάλιστα πως ο υπάλληλος είχε στήσει σωστή εμπορική δραστηριότητα: του παρέδιδαν τα φαχίτας και εκείνος προμήθευε αυθημερόν τους αγοραστές του!

Send this to a friend