Αθήνα

29 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

MAZDA: Φέτος γιορτάζει 100 χρόνια ζωής

ΔΙΕΘΝΗ

Ρεπορτάζ – κόλαφος δημόσιας γερμανικής ραδιοφωνίας για το ΕΣΥ- Χαλασμένα μηχανήματα, έλλειψη προσωπικού και φαρμάκων

Επιπτώσεις που είχε η οικονομική κρίση εστο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η δημόσια γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk (DLF) αναφέρεται στις τεράστιες επιπτώσεις που είχε η οικονομική κρίση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ελλάδα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Χαλασμένα (ιατρικά) μηχανήματα, ελλείψεις σε φάρμακα και περικοπές στον προϋπολογισμό – η ελληνική πολιτική λιτότητας άφησε τα ίχνη της στο σύστημα υγείας. Ταυτόχρονα ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία αυξάνεται ολοένα και περισσότερο».

Η Δέσποινα Τοσονίδου, ακτινολόγος στο Ακληπιείο Βούλας, τονίζει την έλλειψη αξονικού τομογράφου μετά τη βλάβη που παρουσίασε ο τομογράφος που βρίσκεται στο νοσοκομείο και σημειώνει ότι όποιος ασθενής χρειάζεται αξονική τομογραφία πρέπει να μεταφέρεται σε άλλα νοσοκομεία.

Ωστόσο η έλλειψη του αξονικού τομογράφου δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα.«Συχνά μας λείπουν φάρμακα. Τυχαίνει να πρέπει να δουλέψουμε με παλιά χειρουργικά εργαλεία που δεν λειτουργούν καλά ή έχουμε έλλειψη σημαντικών χημικών ουσιών στο εργαστήριο και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις»,αναφέρει. 

Ο 50χρονος ασθενής Άγγελος Γαλάτης,  σε πρόσφατη νοσηλεία του σε δημόσιο νοσοκομείο παρατήρησε ότι «έλειπαν γάζες, χαρτί υγείας και σεντόνια. Το χειρότερο όμως ήταν η έλλειψη προσωπικού».

Η Δέσποινα Τοσονίδου, η οποία ήταν άλλοτε μέλος και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα παίρνει αποστάσεις από την πολιτική της κυβέρνησης ενώ έχει αποχωρήσει προ πολλού από το κόμμα» και τονίζει ότι «μόνο ένα μέτρο της κυβέρνησης Τσίπρα είναι καλό: το άνοιγμα των (δημόσιων) νοσοκομείων για ανασφάλιστους ασθενείς».

 

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: «Πενθούμε με αυτούς που πενθούν και είμαστε συνοδοιπόροι όλων όσοι υποφέρουν και έχουν ανάγκη».
Έκρηξη στη Βηρυτό: Σβήνουν οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στα χαλάσματα
Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Βόρεια Καρολίνα
Κορονοϊός- Βρετανία: 1.062 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με την Θεία Κοινωνία δεν κολλάει ο κορονοϊός
Ορούτς Ρέις: Πληροφορίες ότι το πλοίο έκλεισε τον πομπό του