• Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου
  • 16:05

Αθήνα

9 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Tι είπε ο Ρεξ Τίλερσον για τον Τραμπ μετά την «καρατόμησή» του

Με ένα tweet έγινε γνωστή η καθαίρεση του Ρεξ Τίλερσον από το υπουργείο Εξωτερικών. Λίγες ώρες μετά, ο τέως Αμερικανός ΥΠΕΞ δέχθηκε κλήση από τον Αμερικανό πρόεδρο. 

«Είχα σήμερα μια κλήση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, λίγο μετά το μεσημέρι, από το Air Force One και μίλησα με τον προσωπάρχη, Κέλι», είπε, ενώ στη συνέντευξη τύπου αποκάλυψε ότι η θητεία του θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου και οι αρμοδιότητές του θα περάσουν στα χέρια του αναπληρωτή γραμματέα, Τζον Σάλιβαν.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι «αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η διασφάλιση μιας ομαλής και ήπιας μετάβασης σε μια περίοδο που η χώρα συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές πολιτικές και εθνικής ασφάλειας προσκλήσεις».

Όπως έγινε γνωστό από κορυφαίο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,  ο τέως Αμερικανός ΥΠΕΞ δεν είχε καμία επαφή με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και αγνοούσε τους λόγους της καθαίρεσής του.

«Ο υπουργός Εξωτερικών δεν μίλησε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο και αγνοεί τους λόγους, όμως είναι ευγνώμων επειδή μπόρεσε να υπηρετήσει και εξακολουθεί να πιστεύει πως το να υπηρετείς το δημόσιο είναι ένα ευγενές καθήκον και δεν πρέπει να μετανιώνει κανείς γι' αυτό», δήλωσε ο Στιβ Γκολντστάιν.

Send this to a friend