• Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου
  • 13:02

Αθήνα

29 oC

αίθριος καιρός

Ρίτσαρντ Γκιρ κατά Σαλβίνι: Είναι ένα «μωρό Τραμπ» που εκμεταλλεύεται τον φόβο των ανθρώπων

Κατά του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματτέο Σαλβίνι, στράφηκε ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, όπου χαρακτήρισε τον πολιτικό ως ένα «μωρό Τραμπ».

Κατά του υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματτέο Σαλβίνι, στράφηκε ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, όπου χαρακτήρισε τον πολιτικό ως ένα «μωρό Τραμπ».

«Ο ηγέτης της ακροδεξιάς στην Ιταλία και υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ματέο Σαλβίνι είναι ένα «μωρό Τραμπ» που εκμεταλλεύεται τον φόβο των ανθρώπων για να κερδίσει ψήφους», κατήγγειλε συγκεκριμένα ο Αμερικανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκιρ.

O 69χρονος Ρίτσαρντ Γκιρ συγκρούστηκε πρόσφατα με τον Σαλβίνι για το Open Arms, το ανθρωπιστικό πλοίο που έχει διασώσει περισσότερους από 100 μετανάστες στη Μεσόγειο εδώ και ημέρες, με τη Ρώμη να εμποδίζει τον ελλιμενισμό του σε ιταλικό λιμάνι.

«Ο υπουργός Εσωτερικών σας έχει την ίδια νοοτροπία με τον (Αμερικανό) πρόεδρο (Ντόναλντ) Τραμπ. Στην πραγματικότητα αποκαλώ τον Σαλβίνι “ μωρό Τραμπ”. Χρησιμοποιεί την ίδια ακραία άγνοια, εκμεταλλεύεται τον φόβο και το μίσος», υπογράμμισε ο Αμερικανός ηθοποιός.

Πριν από δύο εβδομάδες ο Γκιρ ανέβηκε στο πλοίο Open Arms για να μεταφέρει τρόφιμα στους μετανάστες. Σε απάντηση, ο Σαλβίνι τον κάλεσε να πάρει τους μετανάστες στο Χόλιγουντ και να τους βάλει «στις επαύλεις του».

«Αν ο υπουργός Εσωτερικών σας περνούσε λίγο χρόνο με αυτούς τους ανθρώπους, άκουγε τις ιστορίες τους, τα τραύματα των οικογενειών τους, θα άλλαζε άποψη», εκτίμησε ο χολιγουντιανός σταρ.

Ο Ρίτσαρντ Γκιρ πρόσθεσε ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Σαλβίνι διότι «είμαι βέβαιος ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ίδιος με (την προσωπικότητα) που εμφανίζει δημοσίως. Έχει οικογένεια, παιδιά, γονείς. Όμως βλέπει την πολιτική ως μέσο να αυξήσει τη δημοτικότητά του», σημείωσε.

Send this to a friend