Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Σάλος στην Κύπρο για τις αποφυλακίσεις παιδεραστών με προεδρική χάρη - Ελεύθερος παιδεραστής που βίαζε κοριτσάκι 12 ετών

Σφοδρές αντιδράσεις στην Κύπρο για την απονομή προεδρικής χάρης σε παιδεραστή που βίαζε επί τέσσερα έτη ένα κοριτσάκι από την ηλικία των 12. 

Την υπόθεση έφερε στο φως η Πρόεδρος του Συμβουλίου Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για Καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών, Αναστασία Παπαδοπούλου.

Όπως καταγγέλλει, η Αρχή Εποπτείας δεν ενημερώθηκε για την αποφυλάκιση και κανένα περιοριστικό μέτρο δεν έχει επιβληθεί προκειμένου να προστατευτεί το θύμα.

Η Κ. Παπαδοπούλου ανέφερε, «Το θύμα άκουσε τους εορτασμούς επιστροφής του θύτη της στη γειτονιά. Και τώρα τρέμει την ώρα που θα κυκλοφορήσει και θα τον δει μπροστά της. Κανένας δεν την ενημέρωσε. Κανένας δεν την προστάτεψε για ακόμη μια φορά» και πρόσθεσε:

«Σήμερα δεν νιώθω το κοινό μέτωπο, τον κοινό στόχο, την κοινή μάχη. Νιώθω πολλά άλλα, τα οποία θα συγκρατηθώ να μην εκφράσω εδώ. Αλλά ό,τι και να νιώθουμε εμείς, ας σκεφτούμε λίγο πώς ένιωσε αυτή που άκουσε τη γιορτή επιστροφής. Και πώς νιώθει κάθε στιγμή που στέκεται στην πόρτα και σκέφτεται αν θα τολμήσει να βγει έξω».

Η Αρχή Εποπτείας εξέδωσε ανακοίνωση και ενημερώνει ότι δεν είναι αρμόδια για την έκδοση και επιβολή περιορισμών εφόσον το θύμα έχει ενηλικιωθεί.

Ακολούθησε η αποκάλυψη της βουλευτού του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου πως υπάρχουν κι άλλες υποθέσεις παιδεραστών που αποφυλακίστηκαν με προεδρική χάρη.

Αρχές του έτους άλλαξαν τα κριτήρια με αποτέλεσμα καταδικασθείς για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού ηλικίας από 14 ετών και άνω να δικαιούται να τύχει προεδρικής χάρης.

Send this to a friend