Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σάλος μετά από καταγγελίες στη Νέα Ζηλανδία- Εργαζόμενος του Κοινοβουλίου είναι κατά συρροήν βιαστής

Μετά τη δήλωση του προέδρου της Βουλής, ότι στο κοινοβούλιο εργάζεται ένας κατά συρροήν βιαστής, ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος στη Νέα Ζηλανδία ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα.

Μετά τη δήλωση του προέδρου της Βουλής, ότι στο κοινοβούλιο εργάζεται ένας κατά συρροήν βιαστής, ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος στη Νέα Ζηλανδία ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα.

Μετά την έκθεση για εκφοβισμό και παρενόχληση στους χώρους του κοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Βουλής Τρέβορ Μάλαρντ δήλωσε ότι υπάρχουν τρεις καταγγελίες για «σοβαρή σεξουαλική επίθεση» που συνιστά βιασμό.

Σύμφωνα με τον Guardian, μιλώντας χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio NZ ο πρόεδρος είπε ότι η εντύπωσή του διαβάζοντας την έκθεση είναι ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που κατηγορείται και για τις τρεις επιθέσεις και πως πιθανότατα συνεχίζει να εργάζεται στη βουλή.

«Μιλάμε για σοβαρές σεξουαλικές επιθέσεις. Αυτό για μένα συνιστά βιασμό. Διαβάζοντας προσεκτικά την έκθεση έχω την εντύπωση ότι ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να εργάζεται εδώ», είπε ο Μάλαρντ.

Η αντιπρόεδρος του Εθνικού Κόμματος Πόλα Μπένετ, κατά την απάντησή του κάλεσε τον Μάλαρντ να αποσαφηνίσει τα σχόλιά του, λέγοντας ότι αν δεν κληθεί η αστυνομία, θα δοθεί η εντύπωση ότι «υποθάλπουμε έναν εγκληματία». «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σε αυτό το κτίριο που ζητούν απαντήσεις». Μάλιστα, ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε το προσωπικό πως θα λάβει φροντίδα αν αποφασίσει να καταγγείλει τυχόν τέτοιο συμβάν.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γουίνστον Πίτερς, δήλωσε ότι δεν φέρεται να είναι βουλευτής το πρόσωπο αυτό. Στην έκθεση για την παρενόχληση και τον εκφοβισμό αποκαλύφθηκε ότι 50 πρόσωπα κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν θωπείες παρά την θέλησή τους και 54 ότι δέχτηκαν ανεπιθύμητες σεξουαλικές προτάσεις, ενώ 14 δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση.

Send this to a friend