• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 06:27

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σάλος στην Τουρκία από τις σπατάλες της Εμινέ Ερντογάν - Ταξίδεψε στο Λονδίνο με τσάντα και καρφίτσα 75.000 δολαρίων

Η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Εμινέ Ερντογάν φημίζεται για το ακριβό της γούστο και τις τεράστιες σπατάλες της. 

Χαρακτηριστικά, έφτασε στο αεροδρόμιο του Λονδίνου, κρατώντας μία limited edition δερμάτινη Birkin του διάσημου οίκου Hermes, η οποία κοστίζει περίπου 50.000 δολάρια, δηλαδή όσο περίπου είναι ο μέσος ετήσιος μισθός 11 συμπατριωτών της. Επίσης, φόρεσε μια πανάκριβη καρφίτσα σε σχήμα λιβελούλας που κοστολογείται στα 15.000 δολάρια.

Ένας χρήστης στο twitter σχολίασε την εμφάνιση της: «Ο προεδρικός μισθός είναι 39.000 τουρκικές λίρες, η Πρώτη Κυρία δεν εργάζεται. Μόνο η τσάντα της κοστίζει 50.000 δολάρια, δηλαδή 215.000 τουρκικές λίρες. Ισούτι με έξι μήνες μισθού του Ερντογάν. Και μου λέτε ότι αυτός ο άνθρωπος ξοδεύει έξι μισθούς για να αγοράσει μία τσάντα στην πρώτη κυρία; Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του λαού».

Σημειώνεται ότι οι ενδυματολογικές επιλογές της Εμινέ Ερντογάν προκαλούν, καθώς το 1/4 των Τούρκων ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα της Daily Mail η Εμινέ έχει πάθος για τα ψώνια, και συχνά πραγματοποιεί ταξίδια για να ανανεώσει την πανάκριβη γκαρνταρόμπα της. Μάλιστα, όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα, μια φορά, είχε κλείσει εμπορικό κέντρο στις Βρυξέλλες, για να ψωνίσει επώνυμα ρούχα και τσάντες, την ώρα που ο Ερντογάν πραγματοποιούσε συνάντηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες για το προσφυγικό.

Send this to a friend