Αθήνα

27 oC

σποραδικές νεφώσεις

Σε κρίση η Αλβανία: Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να πέσει ο Ράμα, λέει η αντιπολίτευση

Ένταση επικρατεί στην Αλβανία μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το Σάββατο όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στη βουλή.

Ένταση επικρατεί στην Αλβανία μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν το Σάββατο όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στη βουλή.

Η αντιπολίτευση διαμηνύει ότι θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης γύρω από το κοινοβούλιο μέχρι να πέσει ο Ράμα και να κηρυχθούν ελεύθερες εκλογές. «Κάθε ημέρα και κάθε νύχτα θα υπάρχει δράση από τους πολίτες, διαμαρτυρίες. Δεν πρέπει να γυρίζεται το άλλο μάγουλο όταν οι απατεώνες του κράτους σας χτυπούν», είπε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπασά και πρόσθεσε:

«Η Αλβανία δεν αποσταθεροποιείται από τις διαδηλώσεις για τις ευρωπαϊκές αξίες. Έχει αποσταθεροποιηθεί από το έγκλημα και τον εναγκαλισμό του από την κυβέρνηση. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα χωρίς δημοκρατία και χωρίς δικαιοσύνη».

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στη βουλή με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθεί κάνοντας χρήση δακρυγόνων.  Οι συγκεντρωμένοι ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

 

Send this to a friend