
ΔΙΕΘΝΗ
Ένα τρίχρονο κορίτσι διασώθηκε από τα ερείπια στη Σμύρνη σήμερα και κατέληξε λίγο αργότερα, 3 ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό στο Αιγαίο.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων συνεχίζονται και σήμερα στη Σμύρνη μετά τον φονικότερο σεισμό που έχει πλήξει την Τουρκία εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.
Εικόνες από τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν το κορίτσι, την Ελίφ, να την βγάζουν από τα ερείπια οι διασώστες και να τη μεταφέρουν με φορείο σε ασθενοφόρο, 65 ώρες μετά τον σεισμό.
Οι δύο αδελφές της Ελίφ και ο ένας της αδελφός είχαν σωθεί μαζί με τη μητέρα τους το Σάββατο, όμως αργότερα ένα από τα παιδιά υπέκυψε στα τραύματά του.
HAYAT BİR KEZ DAHA KAZANDI.
İdil kızımızın ardından, 65 saat sonra aramıza dönen 3 yaşındaki Elif kızımız da hayata yeniden merhaba dedi. Yaşamdan yana olan umut ve mücadelemize güç kattınız. Ekiplerimize minnettarız. pic.twitter.com/ukl6kqv2Wg— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) November 2, 2020
«Χίλια ευχαριστώ, σε Εσένα, Θεέ μου. Βγάλαμε τη μικρή μας Ελίφ από τα ερείπια», έγραψε ο Μεχμέτ Γκουλούογλου, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Τουρκίας (AFAD), στο Twitter.
Όμως, λίγη ώρα μετά την ανάσυρσή του από τα συντρίμμια, το τρίχρονο κοριτσάκι δεν τα κατάφερε και κατέληξε.
–
Περισσότερες από 3.500 σκηνές και 13.000 κλίνες έχουν δοθεί στους πληγέντες ως προσωρινά καταλύματα, σύμφωνα με την AFAD, η οποία επεσήμανε ότι 962 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό της Παρασκευής.
Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 740 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Χίλια κτίρια με ζημιές
Κατά τον τούρκο υπουργό Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ, ο σεισμός κατέστρεψε ολοσχερώς ή προκάλεσε πολύ σοβαρές ζημιές σε περίπου σαράντα κτίρια. Άλλα περίπου χίλια υπέστησαν λιγότερο εκτεταμένες ζημιές.
Εν τω μεταξύ συγκλονίζουν οι εικόνες με τους διασώστες να ανασύρουν ζωντανό έναν 70χρονο από τα ερείπια κτιρίου που είχε ισοπεδωθεί όπου παρέμεινε παγιδευμένος για 33 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο την Παρασκευή.
O 70χρονος ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του κτιρίου κατοικιών “Riza Bey”, ένα από τα 20 κατοικημένα κτίρια που κατέρρευσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού της Παρασκευής με τους διασώστες να συνεχίζουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να εντοπίσουν επιζώντες ανάμεσα στα συντρίμμια.
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Καιρός: Η εβδομάδα ξεκινάει με ηλιοφάνεια αλλά και υγρασία
Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι ΚΑΔ που μπορούν να ενταχθούν στο νέο πακέτο των μέτρων
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου
Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου
Ροή Ειδήσεων

20/03/2023 | 12:10
Καραμανλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Παραιτήθηκα γιατί στον τομέα πολιτικής μου εποπτείας συνέβη μια ανείπωτη τραγωδία
21/03/2023 | 14:26
Αποτροπιασμός στη Νέα Σμύρνη: Εξέδιδαν 14χρονη από ίδρυμα! Χειροπέδες σε 30χρονο μαστροπό και 3 πελάτες
20/03/2023 | 17:07
Γεραπετρίτης για Τσίπρα: Αυτόματη χάραξη μπορούσε να γίνει από τον τοπικό σταθμό τον οποίο δεν επισκέφθηκε

20/03/2023 | 10:26
Η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας – Η τοποθέτηση Καραμανλή, Χρυσοχοΐδη και Σπίρτζη – Ζητήθηκε να κληθούν και άλλα πρόσωπα
20/03/2023 | 13:31
Γιάννης Κούστας – Δήμητρα Μέρμηγκα: Το νέο υπερπολυτελές τους σπίτι και ο αγιασμός από τον Ιερώνυμο
21/03/2023 | 12:47
Τέμπη: Ο Λυκουρέζος αποκαλύπτει τις διώξεις που μπορεί να φτάσουν σε πολιτικά πρόσωπα
20/03/2023 | 19:39
Δημοσκόπηση Alco: Στις 3,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 9,3% το ΠΑΣΟΚ – 35% λένε καλύτερη η κυβέρνηση ΝΔ έναντι 27% του ΣΥΡΙΖΑ

20/03/2023 | 16:43
Παρέμβαση Ντογιάκου για Μετρό Πειραιά μετά από δημοσίευμα για εισροή θαλασσινού νερού κι άλλες αστοχίες
21/03/2023 | 18:18