Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

Σίριαλ η υπόθεση Brexit! Πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι από τους Εργατικούς

Τελικώς έκανα τις απειλές τους πράξη οι Εργατικοί στη Βρετανία, καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι.

Τελικώς έκανα τις απειλές τους πράξη οι Εργατικοί στη Βρετανία, καταθέτοντας πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι.

Μία κίνηση που ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση της Βρετανίδας πρωθυπουργού για την ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας σχετικά με τη συμφωνία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit). Ο Τζέρεμι Κόρμπιν και οι βουλευτές του Εργατικού Κόμματος δεν συμφώνησαν με τον ορισμό της 14ης Ιανουαρίου ως ημέρα ψηφοφορίας, τονίζοντας στην ανακοίνωσή τους ότι «η Τερέζα Μέι είναι μειοψηφία στη Βουλή».

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, το Εργατικό Κόμμα, είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι. Η κίνηση του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν δεν προκαλεί αυτομάτως ψηφοφορία επί πρότασης μομφής για την πρωθυπουργό, περιπλέκει όμως περαιτέρω την προσπάθειά της να εξασφαλίσει υποστήριξη για τη συμφωνία στην οποία κατέληξε με την ΕΕ.

Η κίνηση αυτή έχει σκοπό να αναγκάσει τη Μει να παραιτηθεί και το κόμμα των Εργατικών πιστεύει πως μια τέτοια ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε ότι προτίθεται να προγραμματίσει εκ νέου την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί του σχεδίου της για το Brexit την εβδομάδα που ξεκινά τη 14η Ιανουαρίου. «Πολλά μέλη αυτού του σώματος ανησυχούν, καθώς πρέπει να πάρουμε σύντομα μια απόφαση» σημείωσε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Έχουμε την πρόθεση να ξεκινήσει η συζήτηση την εβδομάδα που ξεκινά την 7η Ιανουαρίου και να διεξαγάγουμε την ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα» συμπλήρωσε η ίδια.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζέρεμι Κόρμπιν επέκρινε σήμερα την πρωθυπουργό της χώρας Τερέζα Μέι, διότι μετέθεσε τη ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο επί του σχεδίου της για το Brexit στα μέσα Ιανουαρίου.

«Η Βουλή (των Κοινοτήτων) πρέπει να τελειώνει με τη ψηφοφορία και να προχωρήσει προκειμένου να εξετάσει τις ρεαλιστικές εναλλακτικές» δήλωσε ο Κόρμπιν ενώπιον των βουλευτών.

«Δεν μπορεί να υπάρχει καμία λογική εξήγηση για αυτήν την καθυστέρηση, εκτός του… ότι η πρωθυπουργός δεν έχει πλέον τη στήριξη της κυβέρνησής της».

Send this to a friend