• Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου
  • 21:29

Αθήνα

4 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σκάνδαλο «μεγατόνων» στο Facebook! Παραβίασαν πάνω από 50 εκατ. προφίλ για να βγει ο Τραμπ πρόεδρος

Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Cambridge Analytica συγκέντρωσε , χωρίς τη συγκατάθεσή τους, προσωπικές πληροφορίες 50  εκατομμυρίων χρηστών του Facebook αναπτύσσοντας τεχνικές υποστήριξης του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τις εφημερίδες New York Times και Observer.

Η Facebook Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τη συνεργασία της με την Cambridge Analytica  αφού διαπίστωσε παραβίαση της πολιτικής προστασίας προσωπικών δεδομένων.  Η Facebook διέκοψε την πρόσβαση τόσο της Cambridge Analytica , όσο και της μητρικής Strategic Communication Laboratories (SCL), αλλά και του Αλεξάντρ Κόγκαν, ψυχολόγου ερευνητή στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και του Κρίστοφερ Γουίλι, επικεφαλής της εταιρείας Eunoia Technologies και πρώην υπαλλήλου της  Cambridge Analytica, που εμπλέκονται στην επιχείρηση παραβίασης προσωπικών δεδομένων .

Η γενική εισαγγελέας της Μασαχουσέτης ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας έπειτα από τη δημοσίευση των πληροφοριών αυτών.

«Οι κάτοικοι της Μασαχουσέτης δικαιούνται να λάβουν αμέσως απαντήσεις από το Facebook και την  Cambridge Analytica. Ξεκινούμε έρευνα», δήλωσε η Μόρα Χίλεϊ μέσω του  Twitter.

Σύμφωνα με την έρευνα των δύο εφημερίδων, η  Cambridge Analytica χρησιμοποίησε χωρίς εξουσιοδότηση τα προσωπικά δεδομένα των 50 εκατομμυρίων χρηστών που συγκέντρωσε για να αναπτύξει, στις αρχές του 2014,  λογισμικό που επιτρέπει την πρόβλεψη ή τον επηρεασμό της ψήφου των εκλογέων.

(πηγή: ΑΠΕ)

Send this to a friend