Αθήνα

27 oC

αίθριος καιρός

Σκληρή απάντηση Τουρκίας σε ΗΠΑ για τους S-400: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί σας

H Άγκυρα απάντησε στο ψήφισμα που επικυρώθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με το οποίο καλούσαν την Τουρκία να ακυρώσει την προγραμματισμένη απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.

H Άγκυρα απάντησε στο ψήφισμα που επικυρώθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με το οποίο καλούσαν την Τουρκία να ακυρώσει την προγραμματισμένη απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, εξέδωσε ανακοίνωση όπου «απαντά» με σκληρή γλώσσα στην Ουάσινγκτον, λόγω του διακομματικού ψηφίσματος της αμερικανικής Βουλής που προτρέπει τον Ερντογάν να μην αποκτήσει τους ρωσικούς πυραύλους S-400, χαρακτηρίζοντας ως «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς των Αμερικανών!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ψήφισμα με τίτλο «Εκφράζοντας ανησυχία για τη συμμαχία των Ηνωμένων Πολιτειών-Τουρκίας», το οποίο εγκρίθηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών στις 10 Ιουνίου, σε καμία περίπτωση δεν έχει σχέση και συνέπεια με τη «βαθιά ριζωμένη φιλία και συμμαχία ανάμεσα στην Τουρκία και τις ΗΠΑ».

Είναι αδύνατο να δεχτούμε τους άδικους και αβάσιμους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στο ψήφισμα αυτό σχετικά με την εξωτερική πολιτική και το δικαστικό σύστημα της Τουρκίας.

Όπως τονίζουμε πάντοτε, ο αποτελεσματικότερος τρόπος εξάλειψης των διαφωνιών μεταξύ φιλικών και συμμαχικών χωρών είναι ο διάλογος και ο σεβασμός των κυρίαρχων αποφάσεων των χωρών. Αντιθέτως, η έγκριση τέτοιων αποφάσεων που δεν είναι δεσμευτικές και οι οποίες δεν χρησιμεύουν στην ενίσχυση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεν είναι αποδεκτές, όπως και η χρήση απειλητικού λόγου με τη μορφή κυρώσεων και με την επιβολή ορισμένων «τεχνητών προθεσμιών».

Πηγή: onalert.gr

Send this to a friend