Αθήνα

31 oC

σποραδικές νεφώσεις

Θα αργήσει το τηλεφώνημα Ζάεφ: Γιατί τα βάζει με τα ΜΜΕ ο Σκοπιανός πρωθυπουργός και πότε βλέπει τη λύση του ονοματολογικού

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με μία ανακοίνωση προσπάθησε να θέσει τέλος στις φήμες και τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν και να πείσει τους πάντες πως δεν βάζει εμπόδια στη λύση του ζητήματος της ονομασίας, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία προσβλέπει στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και λίγο αργότερα σε εκείνη του ΝΑΤΟ. Στην πρώτη, η ΠΓΔΜ ελπίζει να πάρει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Στη δεύτερη να δεχτεί πρόκληση να ενταχθεί στη Συμμαχία. Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να γίνει κάτι σημαντικό: να βρεθεί λύση για το όνομά της.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ επαναλαμβάνει ότι είναι σημαντικό, να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη. Και πως εκείνη παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η κυβέρνηση της γείτονος.

Οι εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος, λέει η κυβέρνηση της πΓΔΜ και τονίζει πως η οικοδόμηση φιλίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κοινό μέλλον και η συνεργασία στο μέλλον μόνον θα αυξάνεται.

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι για την επίτευξή τους είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όνομα» αναφέρει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Send this to a friend