Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Έντονη ανησυχία στα Σκόπια: Θα καταφέρει ο Ζάεφ να συγκεντρώσει τους 80 βουλευτές;

Η αξιωματική αντιπολίτευση των Σκοπίων, διαψεύδει ότι η κυβέρνηση Ζάεφ έχει συγκεντρώσει τους απαραίτητους 80 βουλευτές για την ψήφιση της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια, με την προχώρηση 11 βουλευτών του VMRO στις τάξεις της.

Εκπρόσωπος του VMRO, επισήμανε χαρακτηριστικά, πως: «Δεν υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε βουλευτής μας να ψηφίσει αντίθετα στη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου. Η θέση του VMRO απέναντι στη συμφωνία με την Ελλάδα δεν άλλαξε, και είναι καθαρή. Οι βουλευτές ξεκάθαρα δήλωσαν πως θα σεβαστούν την λαϊκή βούληση».

Αισιόδοξος ότι θα επιτύχει τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή, συνεπώς και την πλειοψηφία των 80 βουλευτών),εμφανίστηκε την Τετάρτη σε Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών, στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, την ώρα που άρχιζε η σχετική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

«Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις γιατί αυτή (.σ η συμφωνία των Πρεσπών) είναι μοναδική ευκαιρία. Να αναλάβετε ευθύνη για να αδράξουμε τη μοναδική αυτή ευκαιρία για τη "Μακεδονία"» προέτρεψε την Τετάρτη τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ο Ζάεφ, μιλώντας στην κοινοβουλευτική επιτροπή.

Send this to a friend